Qatar: Vi afgør mulig udvidelse af fodbold-VM

Fifas ønske om et udvidet fodbold-VM bliver kun til noget, hvis Qatar giver grønt lys til at få en medvært.

Nasser El-Khater, der er assisterende generalsekretær i organisationskomitéen bag fodbold-VM i 2022, står her sammen med fodboldspilleren Xavi på et af de stadioner, hvor det næste VM skal afvikles. Karim Jaafar/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Fodbold-VM i 2022 kan kun udvides fra 32 til 48 hold, hvis Qatar er med på idéen om at få en medvært af slutrunden.

Det siger Nasser Al-Khater, der er assisterende generalsekretær i organisationskomitéen bag VM.

- Der vil ikke blive taget en beslutning om en udvidelse uden accept fra Qatar. Det er en vigtig pointe. Det skal være en fælles beslutning mellem os og Fifa, siger Nasser Al-Khater.

Det er præsidenten i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, der længe har givet udtryk for, at han ønsker en udvidelse af den næste VM-slutrunde.

Fifa har meldt ud, at der vil blive taget en endelig beslutning om en mulig VM-udvidelse i marts.

I Qatar afventer man de studier, der skal forsøge at analysere, om en VM-udvidelse giver mening.

- Vi afventer resultaterne af studier, der skal fastslå, om det er muligt. Når Fifa har modtaget studierne, vil de dele dem med os, siger Nasser Al-Khater.

Gianni Infantino fortalte i december, at et flertal af Fifas medlemslande støtter en VM-udvidelse i 2022.

VM i 2022 spilles i november og december og varer 28 dage mod normalt 32 dage. En udvidelse til 48 deltagende nationer kan ikke lade sig gøre, uden at Qatar får en medvært.

Det kan dog blive svært at finde en medvært i nærområdet, da flere lande i området på grund af politisk strid har afbrudt deres forbindelser til Qatar.

I juni 2017 indledte Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain en boykot af Qatar. Den har blandt andet sat en stopper for al flytrafik mellem Doha og de fire lande.

Det er allerede vedtaget, at der skal være 48 VM-deltagere i 2026, hvor slutrunden afholdes i Mexico, USA og Canada.

/ritzau/AFP