Pytlick havde ikke set fyring komme

janjanjanpyttttpyt

Jan Pytlicks tid som dansk håndboldlandstræner sluttede med et brag. Et skuffende EM blev for meget for toplederne i DHF, men det fortalte de ikke den daværende kvindelandstræner, da han skulle evalueres efterfølgende.

På det møde med sportschef Ulrik Wilbek og næstformand Carsten Grønmann anede Pytlick ikke, at han ikke længere skulle stå i spidsen for damelandsholdet. Heller ikke, da han gik ud af dørene.

»Jeg synes ikke, jeg havde et billede af, at jeg skulle fyres. Jeg kommer til et evalueringsmøde med Ulrik Wilbek og Carsten Grønmann i Silkeborg i dagene mellem jul og nytår. Det var et specielt evalueringsmøde, men jeg havde ikke noget billede af, at jeg skulle fyres,« siger Jan Pytlick til TV 2 SPORT.

Men fyres skulle han, og det skete så dagen efter. Eller for Jan Pytlick stod det klart allerede om aftenen, da han fik at vide, at han skulle møde ind til et nyt møde med DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen. Dagen efter evalueringsmødet med Wilbek og Grønmann.

»Jeg bliver reelt fyret samme aften, fordi Morten Stig (Christensen, generalsekretær i DHF, red.) skriver til mig i forlængelse af det møde, der var, at han gerne vil have, jeg møder ind til et møde i Nyborg næste dag. Så var jeg jo godt klar over, at jeg var fyret.«

Jan Pytlick valgte efter fyringen at afholde et pressemøde, hvor han blandt andet sagde, at han følte sig hængt op på korset af DHF. Det blev en endnu større sag, da DHFs pressechef, Finn Tage Jensen, efterfølgende sagde til TV 2, at han håbede, Jan Pytlick ville komme ned af korset inden påske.