PSV kyler idéforladte FCK ud af Conference League

Et målmandsdrop af Karl-Johan Johnsson satte PSV i gang, da hollænderne bankede FCK 4-0 i Parken.

Arkivfoto: FC København taber med fire til PSV Eindhoven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FC København er færdig i europæisk fodbold i denne omgang.

I Conference Leagues ottendedelsfinale blev det danske hold slået klart med 4-0 af hollandske PSV Eindhoven i Parken og er dermed ude med et samlet nederlag på 4-8.

I fraværet af flere profiler havde FCK svært ved at skabe chancer, og i den anden ende hjalp et stort målmandsdrop af Karl-Johan Johnsson til at sætte gæsterne i gang.

En pauseføring på 2-0 var aldrig tæt på at blive sat over styr, og i stedet sørgede Eran Zahavi og Noni Madueke til sidst for en storsejr.

De dårlige nyheder begyndte allerede før kampen for FCK.

Under opvarmningen udgik Rasmus Falk og var derfor ikke tilgængelig for cheftræner Jess Thorup. Og tilmed var Kamil Grabara, der havde døjet med sygdom op til kampen, ikke blevet frisk.

Erstatningen for polakken, den tidligere førstemålmand Johnsson, fik en uheldig hovedrolle efter ti minutter.

En smart chipaflevering endte hos bundrutinerede Zahavi, som sendte et fladt skud mod svenskerens mål.

Johnsson kastede sig efter bolden, som gled ind under ham og over stregen til 1-0.

Forinden havde PSV siddet tungt på indledningen, og FCK'erne var hele tiden et skridt efter hollænderne.

De danske værter kom en anelse bedre med i kampen efter målet, men fejlene var stadig hyppige fra københavnernes fødder.

Denis Vavro fik efter et hjørnespark første chance til FCK efter 18 minutter, men selv om det ikke blev rigtig farligt, var det FCK's største tilbud i første halvleg.

For PSV var bare en tand bedre.

Med syv minutter til pause fik tyske Philipp Max masser af plads i venstre side, og hans knaldhårde indlæg blev dirigeret i mål af landsmanden Mario Götze.

Kort efter var Zahavi på spil igen, og han kunne for alvor have sendt FCK til tælling, men afslutningen havnede på overliggeren.

Nede 0-2 skulle der ske noget, og Thorup sendte Elias Jelert og David Khocholava på banen i stedet for William Bøving og Peter Ankersen og forsøgte sig med et tremandsforsvar.

En længere sekvens med PSV's Cody Gakpo, der fik behandling og satte sig på banen, opildnede FCK og størstedelen af de 30.337 tilskuere.

Straks efter tilspillede værterne sig deres største mulighed hidtil til 16-årige Roony Bardghji, som sparkede fladt forbi mål.

Men uden karantæneramte Khouma Babacar og fravalgte Nicolai Jørgensen var det svært at se, hvem der skulle score, når bolden endte oppe foran.

Københavnerne appellerede kraftigt for straffespark til Jens Stage med en halv time igen, men dommeren vurderede, at tacklingen i feltet var på bolden.

Vavro var tæt på en reducering, da han med små 20 minutter igen kanonerede kuglen mod mål.

Bolden strejfede sidenettet, og i stedet udbyggede Zahavi med ti minutter igen efter flot opspil langs jorden, før Madueke i tillægstiden gjorde det til en ydmygelse.

Københavnerne må sige farvel og tak til Europa og vende fokus mod Superligaen, som de fører før sidste runde af grundspillet.

/ritzau/