Program indbyder klubber til at frigive OL-spillere

Superligaens program i august er tilrettelagt således, at klubber, der deltager i Europa, mødes indbyrdes.

Læs mere
Fold sammen

Spilleplanen for grundspillet i Superligaen i den kommende sæson med 14 fodboldklubber og 26 spillerunder blev mandag offentliggjort.

Sæsonen tegner sig til at blive historisk, da det er første sæson under det nye turneringsformat i Superliga, hvor der vil være 14 klubber.

Og der er desuden taget særlige hensyn til de fire klubber, der skal deltage i de europæiske klubturneringer, og som råder over OL-aktuelle spillere. OL i Rio foregår fra 5. til 21. august.

De fire Europa-deltagende klubber er FC København, Sønderjyske, FC Midtjylland og Brøndby.

De bliver matchet mod hinanden i runde fire og fem af hensyn til den OL-aftale, der er indgået mellem klubberne i forhold til at afgive spillere til Danmarks OL hold.

- De fire klubber er som de eneste omfattet af frivillighed i forhold til at afgive landsholdsspillere til OL, forklares det på hjemmesiden superliga.dk.

Derfor er kampene Sønderjyske-FC København samt FC Midtjylland-Brøndby placeret i spillerunde fire, der står til at blive afviklet 7. august. I spillerunden ugen efter tager FCK imod FCM, mens Sønderjyske gæster Brøndby.

Klubberne havde på forhånd indgivet 43 ønsker til programlægningen. Ønskerne handlede typisk om at spille på udebane i spillerunder, hvor eget stadion er optaget, eller der er andre større begivenheder tæt på stadion.

For blandt andet at kunne opfylde de mange ønsker og krav har Divisionsforeningen indledt et treårigt samarbejde med firmaet Barcelogic, der også hjælper den hollandske Æresdivision med at optimere programlægningen.

- Det nye samarbejde har sikret, at alle klubbernes ønsker og forbehold er imødekommet, og at det derudover har været muligt at "bygge på" med nogle sportslige prioriteringer af turneringen, lyder det.

/ritzau/