Problemfinaler udsat på ubestemt tid

Det internationale forbund vil først en gang i løbet af 2008 arrangere Super Serie-finalerne. Problemerne med at få turneringen afviklet er gået udover Copenhagen Masters.

Super Serie-finalerne bliver nu først spillet en gang i løbet af det næste år. Det meddelte det internationale badminton forbund, BWF, i går.

BWF havde senest arbejdet på at få turneringen, der skal afslutte årets Super Serie, afviklet i den første uge af 2008, men problemer med at få såvel en sponsor som en arrangør på banen, har altså spoleret de planer. Oprindeligt skulle finalerne være spillet lige før jul.

Men selv om turneringen ikke afvikles de første måneder, har alene tvivlen om, hvornår og hvor den skulle spilles, forlængst sat sine spor på eksempelvis invitationsturneringen Copenhagen Masters, der i år ikke kan byde på de helt store udenlandske navne.

»Vi har ikke hørt det direkte fra spillerne selv, men det er da klart, at problemerne med Super Serie-finalerne har haft en betydning,« siger direktør i DBF, Jørgen Hansen, der erkender, at det naturligvis er utilfredsstillende.

Halvsløjt felt
DBF offentliggjorde forleden deltagerfeltet til Copenhagen Masters, der spilles på Frederiksberg fra den 27. til den 29. december, og her bliver deltagerne i herresingle ­- udover Peter Gade og Kenneth Jonassen - polakken Przemyslaw Wacha, NG Wei fra Hongkong samt Kuan Beng Hong og Muhammad Roslin Hashim fra Malaysia. I damesingle, der erstatter mixeddouble, bliver navnene udover Tine Rasmussen Xu Huaiwen, der stiller op for Tyskland, den kinesiske veteran Zhou Mi, der nu stiller op for Hongkong og Petya Nedelcheva fra Bulgarien.

Kinesere i lejr
»Men derudover har det også haft stor betydning, at Kina efter China Open, hvor det højst skuffende for kineserne kun blev til to sejre, valgte at sende deres bedste spillere i træningslejr, så de ikke kan være med,« konstaterer Jørgen Hansen.

Den beslutning kan også have haft indflydelse på, at Super Serie-finalerne er blevet udskudt, for kineserne havde meldt ud, at de ikke ønskede at sende spillere til turneringen i januar.

Super Serien, der indeholder alle de store Grand Prix-turneringer, er i år blevet afviklet for første gang, og det er gået rimeligt - indtil problemet med Super Serie-finalerne dukkede op til overfladen.