Prins vil vippe FIFA-præsident af pinden

Til maj skal det internationale fodboldforbund FIFA stemme om deres præsident, og der ser for en gangs skyld ud til at blive spænding om det.

Nuværende præsident Sepp Blatter har ellers siddet komfortabelt på posten siden 1998, hvor han erstattede João Havelange.

Det vil den jordanske prins Ali Bin al-Hussein nu lave om på. Han er i skrivende stund vicepræsident i FIFA, men han har ambitioner om mere. Det står klart, efter han netop officielt har erklæret sit kandidatur til valget i maj.

»Jeg ønsker præsidenposten i FIFA, fordi jeg mener det er på tide at skifte fokus væk fra administrative kontroverser og tilbage til sport,« udtaler al-Hussein ifølge ESPN.

Udtalelsen er en klar henvisning til Sepp Blatters skandaleombruste regime, som helt fra sin begyndelse har været plaget af korruptionsanklager og lyssky affærer.

Ud over al-Hussein kan Blatter også se frem til at få konkurrence fra franskmanden med det forrygende navn Jérôme Champagne, som selv har fortid i både FIFA og alskens klubber og forbund i Palæstina, Senegal, Kosovo, Cypern og Congo.