Presset på Rasmussen stiger

Saunier Duvals David Millar er seneste kritiker af Michael Rasmussens tilstedeværelse i Tour de France i det klagekor, som efterhånden tæller en større portion holdledere og ryttere. Sponsoren Rabobank erklærer dog sin fuldstændige støtte til danskeren.

David Millar i begyndelsen af Touren, da han endnu havde den prikkede bjergtrøje. Foto: Stefano Rellandini Fold sammen
Læs mere

Michael Rasmussen har for tiden mere at bekymre sig om end at forsvare sin gule førertrøje i Tour de France.

De fire advarsler fra antidopingmyndighederne og de seneste beskyldninger fra en tidligere amerikansk mountainbikerytter får skaren af danskerens kritikere internt i Tour-feltet til støt at vokse. Og senest er det den tidligere dopingsynder David Millar fra Saunier Duval, som langer ud efter Michael Rasmussen.

»Det er ikke acceptabelt, at Rasmussen har forsømt at informere dopingkontrollen om sit opholdssted. Det er forståeligt, at han har haft kommunikationsproblemer i forhold til at meddele sin adresse i Mexico, men det påhviler ham at holde sit forbund informeret. Han har ignoreret advarslerne fra UCI, selv om han fortjent kunne have fået en straf. Han er enten uprofessionel, eller også udnytter han systemet,« siger Millar til den franske avis LEquipe.

»Han er startet i løbet og vidste, hvad der ville ske, men han har ikke gjort noget for at afklare situationen. Nu er vi alle på spanden, og Touren hænger i dyndet,« fortsætter Millar vredt.

Skotten står imidlertid langt fra alene med kritikken. T-Mobiles Markus Burghardt har leveret noget nær samme dundertale, og lørdag aften skulle de seks franske hold i løbet samt de to tyske, T-Mobile og Gerolsteiner, have sat hinanden stævne med et punkt på dagsordenen: Michael Rasmussen. Før Touren gav de bedste cykelhold nemlig hinanden håndslag på, at man ønskede en uplettet vinder af løbet. Og den sang er ifølge de otte hold uforenelige med Michael Rasmussens øjeblikkelige gule trøje og fine chance for den samlede sejr.

»Før starten på løbet var alle holds sportsdirektører enige om, at vi ønskede en ren vinder. En vinder, der ikke kunne peges fingre ad. Der er vi ikke i dag,« siger manager fra Credit Agricole Roger Legeay til radsportnews.com og får støtte af sin ligemand hos Bouygues Telecom, Jean-René Bernaudeau.

Sportens troværdighed på spil
»Vores allerførste prioritet må være at få genoprettet sportens troværdighed. Og Rabobank finder det nu interessant at have den gule trøje på den aktuelle baggrund?« spørger han.

Francaise des Jeux sportsdirektør Marc Madiot er faktisk så tosset over danskerens tilstedeværelse i løbet, at han ikke kan skjule det.

»Jeg er rasende og vil ikke tale mere om det. Spørg herr Rabobank. Han har åbenbart ikke noget problem med Rasmussen.«

Rabobank har hele tiden afvist kritikken af holdet og Rasmussen, og i går erklærede sponsoren Rabobank også sin fulde støtte til Michael Rasmussen.

»Naturligvis bakker vi ham fuldstændig op. Der er overhovedet ikke nogen anledning til at tvivle på ham. Det var desværre en administrativ fejl, at han gentagne gange har videregivet forsinkede informationer,« siger talsmand for Rabobank, Raymond Salet.