Presset Mourinho føler at han må lære af sig selv

José Mourinho mener først og fremmest, han må lære af sig selv for at få Chelsea ud af krisen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

José Mourinho er i sin værste krise nogensinde som Chelsea-manager, men for at komme ud af krisen må portugiseren først og fremmest lære af sig selv.

Det sagde han tirsdag på en pressekonference inden onsdagens Champions league-kamp mod Dynamo Kiev.

»Når man først er kommet op på mit niveau, er det svært at lære af andre,« sagde portugiseren, der ikke blev spurgt meget til hverken den forestående kamp eller om ukrainerne.

Det meste handlede om Chelseas dårlige form i denne sæson, hvor de regerende engelske mestre har tabt seks ud af 11 kampe i Premier League og i skrivende stund ligger nummer 15.

»Jeg bliver nødt til at lære af mig selv,« sagde José Mourinho i forlængelse af, at han mente, at han har nået et niveau, hvor det er svært at lære af andre:

»Jeg må kigge på de erfaringer, jeg har. Hvis jeg kun skulle lære af de dårlige perioder, ville jeg være en meget dårlig træner, for dem har der ikke været nogle af i de sidste 15 år. Men jeg prøver at forbedre mig hver dag. Jeg analyserer kampene, forbereder træningen og forbereder kampene,« sagde José Mourinho.

Han fortalte også, at han havde fået en sms af en ven, der mindede ham om, at han efter Champions League-finalen i 2004 - som hans daværende klub, FC Porto, vandt - havde sagt, at en dag ville der komme dårlige resultater.

»Jeg havde faktisk glemt, at jeg havde sagt det. Men da min ven mindede mig om det, kunne jeg godt huske det. Det tog 11 år, men nu er det sket, og det er sket på et tidspunkt, hvor jeg er stærk og stabil nok til at tackle det,« sagde den 52-årige Chelsea-manager og slog senere fast, at vennen ikke har noget med fodboldverden at gøre.

En journalist spurgte til, hvorfor resultaterne så har været så dårlige - målt med Chelsea-standard.

»Der er ikke én årsag til det, for så ville det være nemt at gøre noget ved. Det er en kombination af mange ting, og det vil tage lang tid at forklare. Det gode er, at jeg ved, hvad problemerne er. Det er derfor, jeg er god,« sagde José Mourinho.

Han blev også spurgt til det forhold, at der skulle være et mini-oprør på vej mod ham fra spillerne med Cesc Fabregas i spidsen. Spanieren havde selv tidligere meddelt på Twitter, at denne historie ikke havde noget på sig.

»Det er en alvorlig anklage, for det er en anklage om uærlighed hos spillerne - eller i dette tilfælde en enkelt spiller. Hvis jeg anklagede jer journalister for at være uærlige, ville I jo nok gå rettens vej,« lød svaret fra The Special One, som José Mourinho tidligere har kaldt sig selv.

Efter manageren kom anfører John Terry på podiet, og han skulle forholde sig til et andet rygte - nemlig dét om, at der var en spiller, der havde sagt, at han hellere ville tabe end vinde.

»Jeg har aldrig i min karriere - i hele min karriere - hørt en spiller sige de ord. Uanset om det er gået dårligt eller virkelig dårligt. Det er nærmest latterligt, at jeg skal svare på sådan noget. Jeg ser spillerne gå fra banen med ansigter, der viser, at de føler, at de har svigtet manageren, klubben og fansene,« sagde John Terry, der også fik spørgsmålet, om spillerne stadig står bag manageren.

»Vi har den bedste manager,. Jeg har kendt ham længe, og han er altid den samme. Han er knust, når vi har tabt. Hør nu her: Han kan forberede træningen og kampene lige så meget og lige så grundigt, han vil, men når vi træder ind over sidelinjen, så er det op til os. Det er os, der ikke har spillet godt nok,« sagde John Terry, som på spørgsmålet om, hvordan han ville have det, hvis José Mourinho blev fyret, svarede:

»Det kommer ikke til at ske.«