Presset er massivt på Bale før skæbnekamp mod City

Ronaldo forventes klar, men presset er på Gareth Bale, når Real Madrid og Manchester City tørner sammen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er 750 millioner gode grunde til at forlange, at Gareth Bale sparker Real Madrid i Champions League-finalen onsdag aften.

Presset er således enormt på den walisiske stjernespiller, inden hans spanske klub og Manchester City tørner sammen på Bernabeu.

- Bales tid er kommet, lød det i optakten til kampen fra Radio Marca, som følger Real Madrid i tykt og tyndt.

- Onsdag er dagen, hvor han virkelig kan retfærdiggøre den massive købspris, som han bærer på.

- Hvilken anledning til at træde i karakter er bedre end en Champions League-semifinale, lød det fra radioen dagen før opgøret.

De to klubbers første semifinaleopgør endte 0-0 i Manchester, og Real Madrid sikrer sig med en sejr på hjemmebane sin 14. finale i den fornemste klubturnering.

Presset på Bale skal ses i lyset af, at Cristiano Ronaldo har været ukampdygtig i nogle uger med en skade. Og selv om Ronaldo forventes at kunne spille det vigtige opgør, så er anledningen til at lægge maksimalt pres på Bale oplagt.

Den 26-årige waliser skiftede i 2013 fra Tottenham til Real Madrid i en handel, der gjorde ham til verdens dyreste fodboldspiller nogensinde. Omkring 750 millioner kroner måtte Real Madrid slippe for Bale i den astronomiske handel.

Siden da har det ikke altid været nemt for Bale i Real Madrid. Han har scoret vigtige mål, som da han nettede i den spanske pokalfinale og i Champions League-finalen i 2014, men han har alligevel stået i skyggen af superstjernen Ronaldo.

Samtidig har Bale i sin Real Madrid-karriere haft flere muskelskader og været sat ud af spillet i længere perioder, men før City-kampen har rollerne været byttet om.

Det har været Bale, der har sikret livsvigtige point med sine scoringer i ligaen, mens Ronaldo og også Karim Benzema har været væk.

- De er to fantastiske angribere, men vi har et godt hold, og vi har skaffet gode resultater, lød det fra Bale efter weekendens 1-0-sejr ude over Real Sociedad, hvor han sikrede sejren med et hovedstødsmål ti minutter før tid.

Det samme var tilfældet ugen forinden, da Bales scoring sikrede en 3-2-sejr ude over Rayo Vallecano kort før slutfløjt.

Bale tager dog presset om at levere en Champions League-finale med ro, og han er sikker på, at det lykkes mod City onsdag aften.

- Det bliver en vanskelig kamp, og vi skal spille med den samme maksimale intensitet, som vi gjorde på Anoeta (Sociedads stadion, red.). Med opbakning fra vores fans forventer vi at nå Champions League-finalen, sagde Bale forleden.

Atlético Madrid venter i finalen, der spilles i Milano 28. maj.

/ritzau/