Presset Contador holdt stand

Holder man sig til det rent sportslige, blev Tourens afslutning både seværdig og spændende. Trods stærkt udspil fra udfordrerne på den afgørende enkeltstart, indtager spanieren Alberto Contador Paris som feltets bedste mand.

Alberto Contador kunne igen i går trække den gule trøje over hovedet. Sikkert lettet over at have forsvaret den på enkeltstarten, hvor konkurrenterne Evans og Leipheimer kom tæt på. Men ikke tæt nok. Fold sammen
Læs mere

Hvad man end måtte mene om dette Tour de France, får løbet en vinder.

Endda noget, der ligner en officiel af slagsen, om end man efterhånden ikke aner, hvad der sker de næste 24 timer i denne branche. Tænk blot på, at det bliver i byretten, eller måske endda ved en højere instans, at det afgøres, hvorvidt Floyd Landis eller Oscar Pereiro vandt i fjor.

Men efter et løb, hvor Fabian Cancellara, den unge tyske overraskelse Linus Gerdemann og Michael Rasmussen har båret den gule førertrøje, tilhører den i skrivende stund Alberto Contador.

Og med et forspring på 23 sekunder ned til Cadel Evans på andenpladsen overlever den også dagens paradekørsel til Paris.

Spanieren holdt hovedet koldt på den afsluttende 55,5 km lange enkeltstart, hvor han ganske vist blev besejret klart. Både af Evans og Discovery Channel-holdkammerat Levi Leipheimer, der vandt etapen, men Contador havde unægtelig noget tid at give af.

Udfordrerne gjorde ellers, hvad de kunne. Åd sig tråd for tråd ind på Contador, der dog formåede at holde stand, hvorfor vi ender med et slutfacit, der siger, at Contador sejrer foran Evans, der igen er otte sekunder hurtigere end etapevinder Leipheimer.

Altså en stor triumf for Discovery holdet, hvis sportsdirektør Johan Bruyneel var med til at føre Lance Armstrong til syv sejre og nu kan glæde sig over at have Contador øverst på podiet og Leipheimer på tredjepladsen.

På forhånd var CSCs Cancellara udråbt som etapens forhåndsfavorit, al den stund han er regerende verdensmester i disciplinen, og strækningen fra Cognac til Angouleme syntes at ligge godt til ham.

Men schweizeren må nøjes med at rejse hjem med en kuffert fyldt med gode minder, gule trøjer og ditto løver fra Tourens første uge. Dengang for to uger siden, hvor man fortsat talte lidt i krogende om cykelløb. Før verden her på egnen eksploderede i, hvad der vil blive husket, når meget andet er glemt:

Dopingsagerne og Rasmussens tvungne exit.

Cancellara lagde ud med at vinde prologen i London, hvilket naturligvis udløste gult. Fortsatte de gode takter, da han ene mand på nærmest mirakuløs vis indhentede en udbryderkvartet på brosten og fik endnu en etapesejr føjet til CVet.

Men her sluttede festen. Hverken på den første enkeltstart eller på den afsluttende i går formåede Cancellara at stige til tops, men alt i alt bør han være tilfreds med indsatsen, der bragte det danske hold uden danskere på forsiderne.

Indtil Rasmussen på godt og ondt stjal dem alle.

I går kæmpede schweizeren en tæt kamp med Leif Hoste. Da de begge på ingen måde spiller en rolle i klassementet, kørte de tidligt på dagen, med belgieren som vinder af den duel, der ikke fik betydning i den store forbindelse.

Ellers en lørdag, der begyndte på Fast Hotel, der så absolut er bedre end navnet lyder. Her overraskede det reporteren, at fransk morgen-TV ikke havde et ord om Tourens seneste dopingsag, hvilket skulle det vise sig slet ikke var nogen sag. Rygtegryden var kogt over.

En dag uden doping var simpelthen blevet for meget, hvorfor det fredag aften blev nødvendigt at sende et falsk rygte i cirkulation.

Det gik på, at selveste bjergkongen Mauricio Soler skulle være knaldet i en test, men selvom nyheden gik verden rundt som noget nær en kendsgerning, var der intet konkret mod colombianeren, der i dag bærer den prikkede bjergtrøje på dens sidste tur til Paris i denne omgang, mens Tom Boonen har sprinternes grønne.