Pressechef: Rasmussen blev ladt i stikken

Michael Rasmussens fyring ville være blevet tacklet anderledes på Team CSC. Cykelholdets pressechef kritiserer Rabobank for at holde igen på informationerne.

Foto: Dominique Faget/AFP Fold sammen
Læs mere

Rabobank tacklede fyringen af Michael Rasmussen til dumpekarakter. Det vurderer Team CSC's pressechef Brian Nygaard, der mener, at det hollandske cykelhold fejlede, da fyringen af den gule førertrøje i Tour de France skulle kommunikeres ud. Rabobank var for langsomme og burde fremlægge alle detaljer.

- Sådan som historierne har kørt i pressen, har Rabobank aldrig været først på bolden. De har hele tiden løbet efter den og forsøgt med skumslukker og fejeblad, siger Brian Nygaard til B.T.

- De skulle have lagt det hele frem. Der er et udtryk indenfor strategisk kommunikation, som lyder: Maksimal åbenhed med mindst mulig forsinkelse. Det har været helt omvendt hos Rabobank. Minimal åbenhed med maksimal forsinkelse, fortsætter Brian Nygaard.

Team CSC's pressechef rådgav Bjarne Riis, da han i foråret offentliggjorde, at han havde benyttet doping under Tour de France-sejren i 1996.

/ritzau/