Pressechef: Alt er uklart

Rabobanks ryttere har endnu ikke besluttet, om de kører videre i Touren. Pressechef uklar i forklaring på sin egen kommentar om, at der var flere løgne.

Kort før klokken halv ni torsdag morgen kom Rabobanks pressechef Jacob Bergsma ud foran Hotel Mercure for at fortælle pressen, at han i virkeligheden ikke havde noget at fortælle.

Rabobanks rytter sad i hotellets bar indtil klokken to natten til torsdag og diskuterede, om de skulle stille til start på dagens Tour-etape, men rytterne nåede ikke til enighed, før de gik i seng. Diskussionerne fortsætter under morgenmaden.

- Men uanset hvad, rytterne beslutter, bliver de bakket op. Enten kører de alle sammen, ellers trækker holdet sig, sagde Jacob Bergsma.

- Vi har snakket med ASO (arrangøren af Tour de France, red.), der siger, at resten af Rabobank-holdet gerne må stille til start, fortsætter Bergsma.

Pressechefen blev i nattens virvar spurgt, om der havde andre flere løgne fra Rasmussen end den, at han var i Mexico midt i juni, hvor han rent faktisk var i Italien.

- Ja, der har været andre løgne overfor The de Rooij (holdchef, red.), sagde Bergsma.

Den udtalelse var han ikke meget for at uddybe torsdag morgen overfor Ritzau.

- Det eneste, der er klart, er, at alt er uklart. Michael gav forkerte informationer om, hvor han var i forhold til Italien og Mexico. Men jeg ved ikke præcist, hvad der ellers har været diskuteret mellem Michael og Theo, sagde han.

Pressechefen sagde, han ikke havde været i kontakt med Michael Rasmussen siden onsdag aften, og han ved ikke, om der kommer en udtalelse fra danskeren torsdag. Han ved tilsyneladende heller ikke, om danskeren stadig er på det andet hotel i Frankrig, som sportsdirektør Erik Dekker førte danskeren til sent onsdag aften./ritzau/