Præsident vil skære i Serie A

Præsidenten for det italienske fodboldforbund varsler en nedskæring i antallet af hold i både den italienske Serie A og Serie B.

Præsidenten for det italienske fodboldforbund vil skære i Serie A og B. Dermed kan Juventus Nocerino og Atalantas Doni, som ses på billedet, begge vente færre kampe i ligaen i fremtiden. Foto: Giampiero Sposito / Reuters. Fold sammen
Læs mere

Antallet af italienske hold I Serie A skal skæres ned til 18 hold I stedet for de 20, der i øjeblikket er at finde i den bedste italienske række. Det mener Antonio Matarrese, præsident for Lega Calcio, der er øverste instans for det italienske fodboldforbund.

Samtidig ønsker han at skære den næstbedste række serie B fra 22 til 20 hold, skriver Reuters.

- Det er vigtigt for mig, at vi begynder at ræsonnere over at skabe en fornuftig reform inden for fodboldverdenen. Vi har ikke noget valg, sagde Antonio Matarrese til Reuters på et pressemøde sent torsdag mellem klubberne og forbundet.

Nedskæringen skal sikre, at klubberne er klædt på til at overleve de faldende tilskuertal, og at de får en passende del af tv-rettighedskagen.

Parterne kunne dog ikke enes om, hvorvidt ideen skulle præsenteres som et krav, og den endelige beslutning er derfor udskudt.

Enkelte serie B-klubber har truet med strejke, hvis de ikke opnår en fair tv-aftale ud af forhandlinger, der kører i øjeblikket.