Præsident: Badminton risikerer OL-udelukkelse

Præsidenten for det internationale badmintonforbund, BWF, beskylder sin vicepræsident for at ødelægge sporten og sætte badmintons OL-status på spil.

For en stund blev opmærksomheden ved VM i badminton i Kuala Lumpur afledt fra spillet på banen, da præsidenten for Det Internationale Badmintonforbund (BWF), koreaneren Dr. Kang Young Joong, dukkede op til et hasteindkaldt pressemøde. Her angreb han direkte forbundets omstridte vicepræsident, malaysieren Punch Gunalan, for at ville ødelægge sporten. Gunalan blev for nylig afsløret i at have hjulpet det malaysiske badmintonforbund til, at Kuala Lumpur vandt kampen om at overtage BWF's internationale hovedkontor. Det skete ved, at han informerede om andre landes bud.

- Forholdene inden for BWF er blevet så dårlige, at en rationel debat ikke længere er mulig, sagde Dr. Kang Young Joong, som under lørdagens bestyrelsesmøde i BWF uden held forsøgte at rejse sagen. Præsidenten frygter, at Punch Gunalan, der også har overtaget posten som daglig leder i BWF, og hans støtter kan ende med at koste badminton pladsen ved OL.

- Der har allerede været reel snak i den olympiske familie om, at den nuværende krise i BWF kan betyde, at badminton bliver udelukket fra OL, sagde Dr. Kang Young Joong. Også Malaysias sportsminister har opfordret Punch Gunalan til at fratræde sine poster i BWF efter afsløringerne.

/ritzau/