Post Danmark Rundt vises på DR1 de næste tre år

ung-mand-taender-gnisten-i-bja
PLUS-historie. 22-årige Michael Valgren imponerede en hel cykelverden i sit første år som professionel cykelrytter. Men tæsk har også lært ham at være ydmyg. (se Ritzau historie 021300) RB plus Post Danmark Rundt 2014 6. etape, 10. august: Kalundborg-Frederiksberg (København), 175 km Det samlede resultat for årets Post Danmark Rundt. nr.1 Michael Valgren Andersen fra Tinkoff-Saxo. nr.2 Lars Bak, Lotto Belisol, Nr.3 Manuele Boaro, Tinkoff-Saxo
Læs mere
Fold sammen

En glædelig nyhed til alle danske cykelfans: de næste tre år vil den sidste time af hver etape i cykelløbet Post Danmark Rundt blive transmitteret direkte på DR1. Det står klart, efter en aftale mellem Post Danmark Rundt og DR Sporten netop er blevet indgået.

Løbsdirektør, Jesper Worre, er henrykt over aftalen, som, han mener, er et kæmpe boost for løbet:

»Det her har jeg arbejdet på i årevis, og jeg er simpelthen kisteglad for aftalen, ikke mindst på vegne af hele cykel-Danmark, der trofast har fulgt løbet fra vejkanten i mange år. Det håber jeg, de fortsat vil gøre, men nu får de desuden muligheden for at følge alle etaperne og tilmed på DR1, som alle kan se,« siger han til Danmarks Cykle Unions hjemmeside og uddyber:

»Det bliver er kæmpe boost for Post Danmark Rundt, men også for cykelinteressen i Danmark generelt. Vi har et ufatteligt smukt land, som vi gør alt for at komme igennem, når vi planlægger ruterne, og med helikopterdækning vil det blive opdaget af endnu flere. Det bliver stort.«

Cykelløbet vil til hver etape blive fulgt af tre motorcykler, to helikoptere og en masse andet avanceret udstyr, som er lejet i Frankrig.

Også hos DR Sporten er der glæde over den nye aftale:

»Seerne er meget glade for at se sport og cykelløb i særdeleshed. Vi er derfor meget tilfredse med for første gang at kunne sende live fra Post Danmark Rundt de næste tre år. Det giver os samtidig en enestående mulighed for at vise nogle af Danmarks smukkeste egne frem for seerne, når cykelkaravanen bevæger sig gennem sommer-Danmark,« siger sportschef i DR, Jacob Kwon.

Post Danmark Rundt er Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed, og den nye aftale om tv-dækning vil give danskerne endnu bedre mulighed for at følge rytternes kampe på de danske landeveje:

»Post Danmark Rundt er en af landets mest populære sportsbegivenheder, som rigtig mange følger tæt – både på tv og langs selve ruten. Vi håber, at den forbedrede dækning vil medvirke til at samle befolkningen yderligere omkring en af de største sportsbegivenheder på dansk grund,« forklarer Kwon.

Post Danmark Rundt 2015 bliver udgave nr. 25 af løbet. Der skal køres den 4. til 8. august. 1. etape skal køres fra Struer, langs Vesterhavet, til Holstebro, over 180 km. Resten af ruten offentliggøres på et pressemøde til marts.