Popovic afgjorde tamt topmøde

Den serbiske stjernespiller lyste op i en ellers halvkedelig kamp mellem, hvad der på papiret skulle være to af verdens bedste hold.

»Det hold, der har Bojana, vinder.«

Præcis og skarp analyse af DR-TVs ekspertkommentator Leif Mikkelsen, da ubesejrede Slagelse havde vundet top-opgøret mod Viborg.

For var der nogen, der havde en god dag, da de fleste havde en dårlig, var det sjællændernes serbiske stjerne, der i næste sæson spiller i Viborg.

I en halvsløj affære, der lå langt under det niveau, man må forvente i »verdens bedste liga,« lyste Bojana Popovic op, og alene hendes 14 fuldtræffere udgjorde en afgørende forskel.

Hver gang, den affære nærmede sig en form for spænding, slog hun til.

Det sluttede 32-29 til Slagelse, der skal komme ud for det sorteste uheld, hvis de ikke ender som slutspillets vindere. 15 kampe har de spillet. 15 har de vundet.

Det skal såmænd ikke undre, hvis de går ubesejret igennem. I hvert fald, hvis de også slipper sejrrigt ud af Aalborg, hvor de er på besøg på søndag.

Store problemer
Viborg, der for en uge siden kom ud for et stort choknederlag til Lene Rantala & co. oppe i Larvik, hvilket giver overlevelsesproblemer i Champions League, hvor de er regerende mestre, måtte stille op uden de skadede kapaciteter Valerie Nicolas, Lene Lund og Heidi Astrup.

Det kunne godt mærkes i en første halvleg, hvor Anja Andersens drømmetropper allerede kunne være trukket afgørende fra, hvis ikke målvogter Louise Bager Due momentvis havde luftet storspillet.

I angrebet havde jyderne tydeligvis store problemer, og det gjorde selvsagt ikke situationen bedre, at landsholdsfløj Henriette Mikkelsen misbrugte to straffekast.

»Vi laver for mange simple fejl,« erkendte skadede Lund.

Det blev der ikke rettet op på efter pausen, hvor hjemmeholdet - som man kan sige var det mindst ringe - for alvor rykkede.

Takket være nogle sikre straffescoringer, signeret en ellers noget svingende Rikke Skov, lykkedes det dog gæsterne at få kontakt, men så var afgørelsen lagt i serbiske kvindehænder, da verdens bedste Bojana atter trådte i karakter.www.europamester.dk

Dansk hjemmeside med alt om kvindehåndbold.