Polsk VM-triumf - Matti Breschel missede medalje på målstregen

Polske Michal Kwiatkowski fejrer titlen som ny verdensmester i landevejscykling, da han krydser målstregen i Ponferrada. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAVIER SORIANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Polske Michal Kwiatkowski slog til på det helt rigtige tidspunkt, og sikrede sig guldet, da der søndag blev kørt VM i landevejscykling over 254,8 kilometer i og omkring den spanske by Ponferrada. Danske Matti Breschel endte ligen uden for medaljeskamlen på en ærgerlig fjerdeplads.

Også danskerne Christopher Juul-Jensen og Michael Valgren nåede undervejs at få sat et solidt aftryk på løbet.

Med godt 60 kilometer tilbage rev Christopher Juul-Jensen sig således - sammen med en håndfuld andre ryttere - løs fra hovedfeltet. Tyske Tony Martin, der skuffende måtte nøjes med VM-sølvet i enkeltstart, var også med i udbruddet. Og der "Panzerwagen" havde masser at trods og indebrændthed i sig, så han stak alene afsted.

Men efter et par kilometer solo gik Martin kold, og i stedet var det danske Michael Valgren, franske Cyril Gautier og italienske Alessandro De Marchi, der forsøgte sig. Trioen fik senere selskab af hviderussiske Vasil Kiryienka. Udbryderne nåede at opbygge næsten et minuts forspring, inden feltet for alvor indledte jagten.

Og da de sejlivede lykkeridere med seks kilometer igen blev inhaleret, var det polske Michal Kwiatkowski, der med mesterlig timing straks stak af sted. Seks mænd satte efter ham - heriblandt danske Matti Breschel, der inden løbet havde prøvet at vinde VM-sølv- og bronze.

Men i den flade og nedkørselsprægede afslutning var polakken ikke til at hente, og Kwiatkowski vandt guld foran Simon Gerrans og spanske Alejandro Valverde, der begge slog Breschel i spurten.

Status for det danske VM er to medaljer til juniorkvinderne. Amalie Dideriksen genvandt guldet i linjeløb, mens Pernille Mathiesen tog sølv ved juniorernes enkeltstart.