Politi: Hjertetilfælde skyld i dødsfald under fodbolduro

Det var ikke vold, der var skyld i, at en spansk politibetjent døde efter en Europa League-kamp torsdag aften.

Demonstranter protesterer mod fodboldvold i Bilbao i Spanien, d. 23. februar. En politibetjent døde efter kampen mellem Athletic Bilbao og Spartak Moskva d. 22. februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUIS TEJIDO

Bilbao. Den spanske politibetjent, der afgik ved døden i forbindelse Europa League-kampen mellem Athletic Bilbao og Spartak Moskva torsdag aften, døde af et hjerteanfald og blev ikke udsat for vold.

Det meddeler spansk politi, som slår fast, at betjenten ikke var involveret i en direkte konfrontation med fodboldfans.

Kampen mellem det baskiske og russiske hold var på forhånd kategoriseret som en højrisikokamp, og 500 betjente var udstationeret for at holde ro og orden.

Inden kampen opstod der uroligheder, hvorunder den 51-årige betjent kollapsede. Han blev fragtet til hospitalet i Bilbao, hvor han døde torsdag aften.

Spanske medier berettede efterfølgende, at betjenten enten blev slået i hovedet eller blev ramt af kasteskyts, hvilket udløste hjerteanfaldet. Men den teori er nu blevet afvist af lægerne.

Tre russere og to spaniere er fængslet efter balladen, der vækker bekymring, fordi Rusland om mindre end fire måneder er vært for VM.

/ritzau/