Polen og Qatar mødes i VM-semifinalen

handball-wc-2015-ger-qat

Det bliver Polen og Qatar, der mødes i den ene af turneringens semifinaler ved herrernes håndbold-VM i Qatar.

Det blev udfaldet af onsdagens to tidlige kvartfinaler i ørkenstaten.

Og hvor hjemmebanefavoritterne fra Qatar slog Tyskland i et tæt opgør 26-24, må Polens sejr mod Kroatien siges at være højst overraskende.

Polen havde ikke imponeret i det indledende gruppespil, hvor holdet blandt andet tabte til Danmark. Men mod Kroatien tog polakkerne fuldstændig fusen på forhåndsfavoritterne og vandt kampen 24-22.

I den anden kvartfinale havde 'købeholdet' fra Qatar stor opbakning fra lægterne i Lusail, og det kviterede spillerne med en sejr mod Tyskland for, der i stil med Kroatien langt fra imponerede i opgøret.

Qatars landshold er blevet opbygget på kontroversiel vis, hvor flertallet af holdets spillere er blevet nationaliseret til begivenheden på hjemmebane.

Men opkøbet af forskellige stjernespillere fra lande rundt om i Europa har indtil videre vist sig at være nok til at nå semifinalen ved VM-slutrunden

Med nederlaget må Tyskland og Kroatien nu indstille sig på at spille om retten til at være med i den kommende kvalifikation til OL samt pladserne fra fem til otte i VM.

Senere onsdag aften spiller Danmark kvartfinale mod Spanien, mens Frankrig møder Slovenien om at komme i den anden semifinale.