Poker: VM-titel forgylder vinderen

Verdensmesteren vil have pokerselskaberne i hælene med hver deres millionkontrakt.

Med mindre den kommende verdensmester dummer sig fælt, kan vedkommende se frem til særdeles gyldne tider. Den indbringende førstepræmie på 45 millioner danske kroner vil øjensynligt blive spædet op med en guldrandet kontrakt.

For de store pokerselskaber vil stå i kø med millionaftaler, der skal lokke vinderen til at optræde som kølerfigur og reklamesøjle. Det betyder - ud over en klækkelig løn - betalte luksusrejser over hele kloden, hvor de store pokerturneringer spilles: Australien, Asien, USA, Europa og Caribien.

Det liv har blandt andet verdensmesteren fra 2005, australieren Joe Hachem, levet siden sin triumf. Han har siden rejst verden rundt med familien i bagagen på "klasse 1" - betalt af sin sponsor, verdens største poker-site PokerStars.

Sådan udviklede eventyret sig dog ikke helt for den nybagte verdensmester, Jamie Gold, da han sidste sommer vandt VM-titlen. Han fik kontrakt med det amerikanske spilfirma, Bodog, men den blev revet midt over, da Jamie Gold endte i et juridisk slagsmål, fordi han ikke havde spillet med helt rene kort.

Glansen på amerikanerens VM-triumf blev hurtig blakket, da det viste sig, at han havde indgået en studehandel om at dele en eventuel præmie i porten med en forretningforbindelse. Den forsøgte han at glemme, men aftalen var blandt andet indtalt på en mobilsvarer, som aldrig blev slettet.

Danske Philip Hilm, der fører VM-turneringen før den store finale i morgen aften, har dog allerede smedet på sin foreløbige triumf. Han kom til Las Vegas uden sponsor, men allerede få dage inde i turnering sad han iklædt reklametøj fra Full Tilt Poker, der også betaler pokerstjernen Gustav "Gus" Hansens løn.