Poker - lektion 6

BLUFF er et fascinerende element i poker, men man skal være varsom med at gøre det. Det vigtigste er at vælge det rigtige tidspunkt at bluffe på.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden du kaster dig ud i et bluff, skal du allerede tidligt have gjort dig klart, hvilke spillere, som sandsynligvis er gode at køre bluffs imod.

Det vil sige, at du under spillet følger med i, hvem der er tilbøjelig til at smide deres hænder, når deres bet bliver reraiset, og hvem der simpelthen er alt for nysgerrige, og bare vil til bunds i potterne. Sidstnævnte er umulige at bluffe, så lad være med at prøve.

Udover et bluff, hvor man spiller på, at den anden ikke har noget, er der to andre former for bluff: Check/raise og semibluff. Sidstnævnte er jeg personligt mest tilhænger af.

Bluff

Vær varsom med at kaste dig ud i et total bluff. De fleste bluffs gøres ud fra en fornemmelse af, at din modstander ikke har en stærk nok hånd til at skubbe penge nok i potten. Vi vil senere komme ind på, hvordan man bluffer, når man skal stjæle blinds.

Semibluff

Med semibluff laver man et bluff på floppet med udgangspunkt i at man på turn- eller riverkortet kan få den bedste hånd.

I nedenstående eksempel better spiller et, og spiller to laver et reraise - et såkaldt semibluff, da floppet viser to ruder, og spiller to har mulighed for den højeste flush, hvis der kommer endnu en ruder på turn- eller riverkortet.

I mange tilfælde vil spiller et folde sin hånd, selvom det er den største, i og med at spiller to vælger at reraise.

Spiller to behøver ikke at have ramt floppet, men sidder med gode chancer for at ramme den bedste hånd på turn- eller riverkortet.

Lad os så antage, at spiller et vælger at kalde spiller to's reraise og turnkortet er blankt - det vil sige, at det ikke hjælper nogen af spillerne - da vil spiller et checke, da han er bange for at spiller to har ramt en dame på floppet.

Her vil jeg dog anbefale, at spiller to også checker og dermed får et gratis kort med forhåbning om at ramme enten et es eller en ruder på riverkortet.

Det er ikke altid, at et semibluff holder hele vejen og man rammer det kort, man mangler til sin hånd. Men i de tilfælde kan man så glæde sig over trods alt at have vundet potten, selvom man sidder med den dårligste hånd. Så det kan være en meget god ide at bruge semibluffs. De kan give mange chips.

Check/raise

Den sidste form for bluff er check/raise. Det benytter man sig som regel af, når man vil have »svar« på, om ens hånd er den bedste eller for at forsvare en stærk hånd.

Det er faktisk et omvendt bluff, hvor man prøver at få den anden til at tro, at man har en svag hånd ved at checke. Men man sidder med en ret stærk hånd, og håber den anden vil byde, så man efterfølgende kan raise.

Jeg er ikke selv den store tilhænger af check/raise med super stærke hænder, da man i det lange løb sjældent får ret mange chips ud af det.

Pokerskolen er lavet af Martin Wendt, professionel pokerspiller, i samarbejde med Pokermagasinet Ace.