Poker: Bodog dropper Jamie Gold

Verdensmesteren Jamie Gold skal finde ny sponsor. Bodog har droppet ham - officielt fordi det amerikanske marked er et lukket land.

Hvilket pokerselskab med respekt for sig selv, vil ikke have en regerende verdensmester i sin stald som kølerfigur?

Svaret er ret indlysende: Ingen.

Derfor virker mysterisk, at den amerikanske pokerudbyder Bodog nu vælger at droppe Jamie Gold, der sidste sommer vandt hovedturneringen ved World Series of Poker med en gigantisk stor førstepræmie på 12 millioner dollars.

Ifølge cardPlayer.com lyder den officielle forklaring fra Bodog:

»I lyset af vores beslutning om at lukke alle markedsføringsaktiviteter i USA og i stedet fokusere vores forretning på Europa og Asien, har Bodog afsluttet vores forretningsrelationer til Jamie Gold. Bodog har nydt forbindelsen til Mr. Gold og ønsker ham al held i fremtiden«.

Citat slut.

Det spøjse i situationen er, at Bodog stadig profilerer sig med David Williams, Josh Arieh og Evelyn Ng - to amerikanere og en canadier.

Ud af de sidste fem års verdensmestre står Jamie Gold nu som den eneste uden en pokersponsor i ryggen.

Bodogs engagement med Jamie Gold begyndte før World Series of Poker i sommer, da Gold blev hyret til at skaffe kendisser til at spille hovedturneringen med Bodogs logo på trøjen.

Som betaling for arbejdet fik Jamie Gold selv en billet til turneringen.

Hér begyndte en bizar affære, hvor amerikaneren allierede sig med Crispin Leyser og - ifølge Leyser selv - lavede en aftale om at dele en eventuel præmie.

Men da Jamie Gold halvanden uge efter rakte armene i vejret efter den store triumf, havde han glemt alt om den mundtlige aftale.

Leysers svar var en retssag mod Gold, og her har retten endnu ikke sat det sidste punktum.