Pogacar triumferer på lang og tempofyldt etape i Touren

Tadej Pogacar vandt Tourens længste etape over 219 kilometer og er samtidig ny mand i førertrøjen.

Tadej Pogacar fejrer karrierens syvende etapesejr i Touren. Christian Hartmann/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste års vinder af Tour de France, Tadej Pogacar (UAE Emirates), overtog torsdag den samlede føring i det franske etapeløb.

Det skete, da den 23-årige slovener vandt 6. etape, efter at han slog samtlige konkurrenter på den afsluttende sprint.

Det var rivalen Primoz Roglic (Jumbo-Visma), der indledte sprinten nær toppen af en mindre stigning en kilometer før mål, men Pogacar kørte let forbi landsmanden og kom først over målstregen.

På det tidspunkt måtte flere ryttere grave dybt for at finde kræfterne ovenpå en særdeles udmarvende dag.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) kom også fint igennem strabadserne og avancerer til en samlet tredjeplads i klassementet med 31 sekunder op til Pogacar.

Landsmanden Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech), der undervejs på etapen var i udbrud, sad også godt med, og den 37-årige veteran er nu på 14.-pladsen med et minut og 16 sekunder op til den førende slovener.

Den hidtil førende rytter i klassementet, Wout van Aert (Jumbo-Visma), kom ikke med de forreste ryttere hjem, og derfor måtte belgieren vinke farvel til den gule førertrøje.

De 219,7 kilometer lange etape – Tourens længste i år – fra Binche til Longwy foregik i et opskruet tempo med en gennemsnitsfart på 49 kilometer i timen.

Etapen blev præget af flere udbrud med dansk deltagelse, men med 11 kilometer tilbage var hele feltet samlet.

Det blev dog straks angrebet på den kuperede afslutning med flere mindre stigninger, inden Tadej Pogacar satte konkurrenter til vægs på de sidste 500 stejle meter.

Dagen blev indledt med et timand-stort udbrud med deltagelse af Mads Pedersen (Trek), Kasper Asgreen (Quick-Step) og Magnus Cort (EF), der fortsat er indehaver af den prikkede bjergtrøje.

Senere kom Jakob Fuglsang afsted i et tremandsudbrud med Wout van Aert, men det udbrud blev også indhentet. Fuglsang lod sig undervejs bevidst falde tilbage til feltet, da det begyndte at nærme sig.

/ritzau/