Pochettino klager over manglende europæisk hjælp fra FA

FA og Premier League gør ikke nok for at hjælpe de engelske hold i Europa, mener Tottenhams manager.

Tottenham-manager, Mauricio Pochettino, her i samtale med bestyrelsesformand Daniel Levy, er irriteret over, at Tottenham har haft mindre forberedelsestid end Dortmund forud for de to klubbers returmøde i Champions League. Andrew Couldridge/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Tirsdag aften står Tottenham og Christian Eriksen med gode kort på hånden for at spille sig i Champions League-kvartfinalen i danskerduellen mod Borussia Dortmund.

London-klubben har taget en 3-0-føring fra første opgør med til Tyskland, men ifølge Tottenham-manager, Mauricio Pochettino, har englænderne ikke gode forudsætninger for at præstere optimalt i kampen.

Tyskerne har haft en dag mere end Tottenham til at forberede sig til kampen.

»De spillede i fredags, vi spillede i lørdags. Det er ikke fair at spille med så stor en ulempe,« siger den argentinske manager ifølge AFP.

Han er utilfreds med, at det engelske fodboldforbund, FA, og Premier League ikke forsøger at placere kampene, så holdene, der også spiller europæisk, får mest mulig forberedelsestid.

Også til den første kamp mod Dortmund havde Tottenham en dag mindre at forberede sig i.

»I resten af Europa er man mere opmærksom på at hjælpe sine klubber til de europæiske kampe. Det er min pointe,« siger Pochettino.

»Jeg vil have, at vi skal få den samme forberedelsestid som vores modstandere.«

»Vi er nødt til at ændre det i fremtiden, hvis de engelske klubber skal være stærkere i de europæiske turneringer.«

Han giver som eksempel, at den franske klub Rennes fik flyttet en kamp, så holdet kunne forberede sig til en kamp i Europa League mod Arsenal.

Trods de ifølge Pochettino svære betingelser skal Dortmund levere et stort comeback, hvis Tottenham skal fravristes en plads i kvartfinalerne. Så langt har Tottenham ikke været siden 2011.

Dortmund har danskerne Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen i truppen.

/ritzau/