Pless servet i sænk af kroatisk Goliat

Kristian Pless tabte 2. runde af Chennai Open, da den kroatiske kæmpe Ivo Karlovic bombede sig til resultatet 7-6,7-6.

Kristian Pless kunne ikke overkomme den kroatiske servemaskine Ivo Karlovic i anden runde af ATP-turneringen Chennai Open. Pless tabte i to sæt. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Kristian Pless blev i går stoppet af en af tennissportens ekstremiteter, den 2,08 meter høje kroat Ivo Karlovic. Dermed er Pless ude af ATP-turneringen Chennai Open, men det vil ikke påvirke hans placering som nummer 84 på verdensranglisten, da han ikke har nogle resultater at forsvare i foråret.

Efter Kristian Pless' imponerende sejr i tirsdags over verdensotteren David Nalbandian, var der håb om, at Pless kunne klare kroaten, der blot ligger 98 på verdensranglisten.

Men kampen mod Karlovic fik en hel anden karakter, end de lange dueller, der prægede tirsdagens kamp.

Karlovic er stor - faktisk ATP-tourens største spiller - og så er han servespecialist ud over det sædvanlige, hvilket blev helt tydeligt i går. Her lavede han hele 26 serveesser, og mange gange blev den lille gule bold pisket afsted med 220 km/t.

Kampen var umådelig tæt, men Pless tabte i to sæt 6-7 (3-7), 6-7 (2-7). De to spillere fulgtes pænt ad og kørte stort set partierne hjem, når de havde serveretten. Kun i 1. sæts 9. parti lykkedes det Karlovic at bryde Pless' serv, men danskeren kom hurtigt tilbage, og brød Karlovic allerede i partiet efter.

Pless spillede med stor klasse gennem hele kampen, men som forudset af Pless selv blev returneringerne afgørende, og i 2. sæt virkede det som om, Pless mistede troen på, at han kunne sende de kroatiske projektiler retur.

I de to sæts tie breaks var Karlovic klart bedre end Kristian Pless. Selv kalder Pless nederlaget for »en Karlovic lektion«.

»Når man taler om en lektion af ham, er det fordi, han er mester i at vinde tiebreaks. Han server helt sygt, mens han er helt elendig fra baglinien. Men det hjalp mig jo ikke det store, da han lavede 26 esser plus et ocean af servevindere. Det er meget frustrerende at spille imod, da man et eller andet sted bare føler, man skal have bolden i spil,« skriver Kristian Pless på sin hjemmeside.

Næste opgave for Kristian Pless er en turnering i Sydney, hvor Pless skal spille kvalifikationskamp allerede på lørdag.www.kristianpless.dk