Platini ny UEFA-præsident

Den franske udfordrer Michel Platini væltede her til formiddag svenske Lennart Johansson af posten som præsident for det europæiske fodboldforbund

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

DÜSSELDORF Efter et par dages heftig aktivitet i korridorerne, arnestedet for studehandler, blev Michel Platini fredag formiddag valgt som ny UEFA-præsident.

Dermed er det slut, prut, finale for 77-årige og svenske Lennart Johansson, som blev overhoved i Fodboldeuropa i 1990 og siden har styret butikken med succesrig hånd.

Franske og 51-årige Platini, der er tidligere storspiller på grønsværen, vandt valget på UEFA-kongressen i tyske Düsseldorf med 27-23 (to stemmer ugyldige).

Sejren til Platini, der sikrer sig mindst fire år ved magten, og nederlaget til Johansson, som nu vil fiske samt værne om helbredet, er umiddelbart en gevinst for dansk fodbold. For DBU-formand, Allan Hansen, var en af de 27, som stemte på Platini.

Og Hansen får lettere ved at nå sit mål - en rød-hvid plads i UEFAs eksekutivkomité fra 2009 - med Platini på tronen.

Nu forhenværende UEFA-præsident, Lennart Johansson, langede i øvrigt - i sin tale inden afstemningen - kraftigt ud mod Sepp Blatter, fordi den schweiziske FIFA-præsident i går tilkendegav, at han nærer sympati for samarbejdspartneren Michel Platini.

"Det er svært at stå her og repetere alt det gode, der er sket i mine år som præsident. Så lad mig blot citere FIFA-præsidenten, som mener, at UEFA gør det godt. Jeg kan dog ikke acceptere, at FIFA-præsidenten blander sig i vores interne affærer. Det er jer på kongressen, der skal stemme - ikke FIFA-præsidenten," sagde Lennart Johansson.