Pistorius udelukket fra al handicap-sport

Ud over at være blevet idømt fem års fængsel for drabet på sin modelkæreste, er Pistorius' karriere inden for handicapsport også indstillet de næste fem år.

ARKIVFOTO. Oscar Pistorius er blevet udelukket fra at deltage i al handicapsport de næste fem år, fordi han er blevet idømt fem års fængsel for drabet på sin kæreste. Her ses han til 400 meter løb ved De Olympiske Lege i London i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER MORIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sydafrikanske atletikstjerne, Oscar Pistorius, er blevet idømt fem års fængsel for mordet på sin kæreste modellen Reeva Steenkamp. Selv hvis Pistorius slipper med en kortere straf, så er der ingen chance for, at han kan konkurrere igen før 2019.

Den Internationale Paralympiske Komité har torsdag besluttet, at Oscar Pistorius - med tilnavnet »Blade Runner«, der refererer til hans to benproteser - ikke vil få mulighed for at være med ved hverken OL eller de paralympiske lege i Rio de Janeiro i 2016, da han de næste fem år vil være udelukket for at konkurrere på topniveau i atletikkens verden skriver The Guardian.

- I reglerne står der, at hvis man er idømt en dom på fem år ved en domstol, så skal man havde afsonet den dom, før man kan vende tilbage til sporten, sagde IPC's talsmand i en pressemeddelse.

Den 27-årige Oscar Pistorius, der den 14. februar 2013 skød og dræbte sin kæreste, vil være 33 år, når OL og de paralympiske lege i Tokyo løber af stablen i 2020 og det er derfor usikkert, om han vil være i form til at konkurrere.

Skulle Pistorius være i form i 2019, når hans straf udløber, kan han stadig stå tilbage med et helt andet problem. Det er nemlig ikke nødvendigvis sikkert, at han kan få lov til at rejse frit i diverse lande, da han er dømt for manddrab.

Pistorius har selv udtalt, at drabet var et uheld. Stjernen forklarede i retten, hvordan han havde skydt gennem toiletdøren, fordi han troede, han hørte en indbrudstyv derude. Da han fandt ud af, at det var hans gravide kæreste, som han havde skudt gennem døren, var han knust.