Pistorius løslades fra fængsel efter 10 måneder

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For to år siden skød og dræbte Oscar Pistorius sin kæreste Reeva Steenkamp. Nu er han allerede ude af fængslet. Den tidligere sydafrikanske atlet får lov til at afsone resten af dommen i sin onkels hus.

Ifølge amerikanske CNN er Pistorius efter blot ti måneders fængsel atter en fri mand, hvis blot han holder sig fra alkohol, våben og i øvrigt overholder husarresten i onklens hus de næste 4 år. Det kan han, fordi en lov tillader indsatte at afsone den resterende tid i husarrest efter, at der er afsonet en sjettedel af straffen.

Den tidligere løber med OL-medaljer på CV'et, fik en dom på fem år for uagtsomt manddrab, da han for to år siden skød sin kæreste, den tidligere topmodel Reeva Steenkamp, på Valentinsdag. Pistorius affyrede skud gennem toiletdøren, der ramte og dræbte Steenkamp på stedet.

Pistorius skal i november måned endnu en tur i retten, hvor anklageren vil have atleten dømt hårdere. I stedet for uagtsom manddrab lyder anklagen på skyldig i manddrab, hvilket i givet fald kan udløse 20 år bag jerntremmerne.