Pil opad for svømmelandsholdet

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Sørensen er meget tilfreds med det netop overståede EM på kortbane i Ungarn, hvor der blev sat 14 danske rekorder.

Der var fremgang på alle fronter, da det danske svømmelandshold skulle gøre status over indsatsen ved EM på kortbane i ungarske Debrecen. Ikke alene formåede man i modsætning til sidste år at hente en medalje, da Lotte Friis vandt guld på 800 meter fri, men der var også målbar forbedring at spore hos mange af de andre svømmere.

Ved VM i Australien i foråret blev der sat 13 danske rekorder, men i Ungarn nåede tallet op på 14. Samtidig satte hele 44 procent af svømmerne personlig rekord i deres primære discipliner.

- Hvad personlige rekorder angår, plejer vi at sige, at 30 procent er godkendt, og på den baggrund er vi yderst tilfredse med præstationerne her i Ungarn, siger sportschef Lars Sørensen, hvis landstræner Mark Regan også vurderede præstation til 8 eller 9 på en skala fra 1 til 10.

Næste store mål for svømmerne bliver EM på langbane i marts måned næste år, hvor de sidste OL-kvalifikationer gerne skal svømmes hjem. Ni kvindelige og otte mandlige svømmere er udtaget til mesterskaberne, der afholdes i hollandske Eindhoven.

/ritzau/