Phelps måtte nøjes med andenpladsen

spo

Den 18-dobbelte OL-guldvinder Michael Phelps blev kun nummer to i sin første start efter sin beslutning om at genoptage svømningen på konkurrenceplan.

Phelps er den ubestridt største stjerne i svømningens historie. Hele 18 gange har han stået øverst på sejrsskamlen ved de Olympiske Leje. Han har også et hav af medaljer fra verdensmesterskaber gennem tiden. Efter OL i 2012 besluttede han sig for at gå på pension.

Den beslutning holdt dog ikke længe. Han er atter trukket i træningstøjet og deltog torsdag i det første stævne efter at have sat et foreløbigt punktum for sin tilværelse som pensionist. Hans comeback endte imidlertid med et sjældent nederlag, da verdensstjernen måtte se sig henvist til andenpladsen i 100-meter-butterfly i Arena Grand Prix i Arizona.

Den genopstandne svømmepensionist var dog fint tilfreds med resultatet:

- Jeg er meget tilfreds med, hvordan det gik. Jeg ved, hvad jeg skal gøre, hvis jeg ønsker at forsætte og svømme endnu hurtigere, forklarede Phelps til ESPN efter sin andenplads.

Han uddybede samtidig, at han endnu ikke har besluttet, om han for alvor vil satse på at vende tilbage til verdenseliten:

- Det er ét forsøg, det er én konkurrence. Der er endnu lang vej, til jeg beslutter, om jeg vil fortsætte eller ej.

Ryan Lochte, manden der satte Phelps på plads og vandt finalen, var begejstret over at svømme mod OL-legenden:

- Jeg ville næppe have svømmet så hurtigt, hvis Phelps ikke havde ligget i vandet ved siden af mig. Vi pressede hinanden hele vejen.

Selvom Phelps tilbagekomst betyder hård konkurrence i bassinet, er Lochte ovenud begejstret for hans comeback til sporten:

- Med alt, hvad han har gjort for svømningen, gjorde det mig ked af det, da han besluttede at indstille karrieren, for jeg elsker at stille mig på startskamlen ved siden af ham og konkurrere. Nu hvor han er tilbage, har jeg et stort smil på læberne.