Peyton Manning skriver sig ind i NFL's rekordbøger

Peyton Manning kunne glæde sig over personlig succes på en ellers skidt dag for Denver Broncos. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag kastede Peyton Manning sig endnu engang ind i rekordbøgerne, da han med i kampen mellem Denver Broncos og Kansas City Chiefs overtog rekorden for flest kastede yards i den amerikanske NFL. 71.839 yards er han nu oppe på.

Hidtil var den legendariske quarterback Brett Favre indehaver af rekorden med 71.838 kastede yards, men den rekord har Manning nu slået med én enkelt yard. På en ellers forfærdelig dag for Mannings Denver Broncos kunne quarterbacken med et kort kast på fire yards skrive endnu en merit på sit imponerende CV.

Manning har således vundet Super Bowl en enkelt gang, mens han hele fem gange er blevet kåret som MVP, ligaens mest værdifulde spiller. Til gengæld må Manning vente lidt med at overhale Brett Favre på listen over, hvilken quarterback, der har vundet flest kampe med sit hold. Således blev det til et klart nederlag i søndagens kamp mod Kansas City Chiefs på hele 13-29.

Brett Favre trak sig endeligt tilbage fra sporten i 2011 efter flere comebacks, og ligesom Peyton Manning står han noteret for 186 sejre. Og Manning kommer formentlig til at vente en smule på sejr nummer 187. Således spillede den aldrende quarterback en mindre god kamp mod Chiefs med hele fire kastede interceptions, og quarterbacken blev da også pillet ud og erstattet af Brock Osweiler halvvejs gennem tredje quarter.

Brett Favre er dog stor nok til at erkende, at han er blevet overhalet af Manning. Således udtalte han sig umiddelbart efter Mannings kast på fire yards til Broncos hjemmeside.

»Jeg er meget glad på dine vegne - tillykke. Men nu er du nødt til at tage dem (Broncos, red.) hele vejen. Held og lykke. Du er den bedste.«

Om Manning kan tage Broncos hele vejen, må tiden vise. Mannings mandskab er øjeblikket placeret som nummer et i AFC West.