Peter Schmeichel vil købe sig ind i Brøndby

Peter Schmeichel står i spidsen for en investorgruppe, der har fremsat et tilbud på en ukendt aktieandel i Brøndby IF Fodbold A/S. Brøndbys ledelse overvejer.

Den danske målmandslegende Peter Schmeichel ser ud til være manden, som sætter skub i den langvarige kritik af Brøndbys ledelse. I hvert fald offentliggjorde Brøndby fredag eftermiddag et købstilbud fra en unavngiven investorgruppe, der har Peter Schmeichel som frontfigur. Det skete samtidig med, at Per Bjerregaard gik som direktør og overtog posten som bestyrelsesformand med en formulering om, at man vil se nærmere magtforholdet i aktionærkredsen.

Hvor stor en aktieandel, de har set sig lune på, er endnu ukendt, men Schmeichel stiller krav om at fjerne de nuværende aktieklasser, der historisk set har betydet, at Per Bjerregaard sammen med amatørinteresserne i Brøndbyernes IF Fodbold Fond reelt har siddet på magten med deres særlige A-aktier. Og Brøndby overvejer det nærmere.

- Hvis bestyrelsens strategiske overvejelser munder i et behov for at styrke kapitalen, og hvis vi i Fonden vurderer, at de langsigtede sportslige udviklingsmuligheder herved styrkes, vil vi også kunne acceptere, at det stemmemæssige styrkeforhold ændres, udtaler formanden for Brøndbyernes IF Fodbold Fond, Finn Petersen.

/ritzau/