Peter Sagan anede ikke han spurtede om sejren

Det gik først op for verdensmesteren kort før målstregen, at han var ved at vinde 2. etape i Tour de France.

CYCLING-FRA-TDF2016-PODIUM - 2
Peter Sagan vandt etapen, mens Alberto Contador tabte en del tid til de øvrige favoritter på en følelsesmæssig omtumlet dag for Tinkoff-holdet i Touren. Scanpix/Lionel Bonaventure Fold sammen
Læs mere

Cherbourg-en-Cotentin. Cykelholdene plejer at skåle i et glas champagne om aftenen efter en etapesejr i Tour de France.

For Tinkoff-holdet bliver det måske med lidt malurt i bægeret efter en dag, hvor det gik op og ned i showbusiness for holdet.

Cykelstjernen Peter Sagan vandt søndagens 2. etape, da han var første mand over målstregen i Cherbourg-en-Cotentin efter de 183 kilometer.

Det skete efter en afslutning, hvor Trek-rytteren Jasper Stuyven så sit snit med få kilometer tilbage og kørte væk fra en udbrydergruppe, der havde siddet alene i lange tid.

Etapens afslutning med en stigning gjorde dog, at belgieren akkurat ikke kunne holde i mål, og i stedet blev det Sagan, der kunne juble over sin femte etapesejr i alt i løbet.

- Jeg er meget overrasket over, at jeg vandt. Jeg troede, der stadig var to ryttere foran, det var først helt til sidst, det gik op for mig, at vi spurtede for sejren, siger Peter Sagan til Tourens hjemmeside.

Sejren betød også, at verdensmesteren må skifte trøje til 3. etape, da han kørte sig i gult og for første gang kan iklæde sig Tourens førertrøje.

- Jeg er i gult for første gang. Det er en virkelig flot trøje, som helt sikkert er noget specielt, siger Sagan.

Sean Yates, der er sportsdirektør hos Tinkoff, erkendte efter Sagans sejr, at det var en dag med vidt forskellige følelser, da etapen også rummede endnu et styrt for Alberto Contador, der endte med at tabe tid til de øvrige favoritter.

- Man må være glad på Peters (Sagans, red.) vegne, fordi han nåede det mål, han havde sat sig, da han vandt den etape, som passede bedst til ham og tog den gule trøje. På den anden side er vi deprimerede over det, der skete med Alberto (Contador, red.).

- Han styrtede igen og tabte en stor del tid til de andre udfordrere i det samlede klassement. Så på den front er det langt fra ideelt, siger Sean Yates ifølge cyclingnews.com.

Alberto Contador har haft et mareridt af en start på Tour de France med sine to styrt på de to første etaper samt med søndagens tidstab.

Tinkoff-kaptajnen er nu lidt over et minut efter Sagan, og han har 48 sekunder op til Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar), som sammen med Contador er løbets favoritter.

Ifølge Sean Yates er Contador dog langt fra slået endnu.

- The show must go on. Alberto er en fighter, og han kaster ikke håndklædet i ringen. Der er lang vej til Paris, siger Yates.

/ritzau/