Peter Gades superstart

Ifølge Peter Gade selv er hans sejr i den første Super Serie-turnering Malaysia Open helt på højde med hans største sejre i karrieren.

Peter Gade havde alle odds imod sig forud for tuneringen, efter han blev syg i flyet på vej til Malaysia. Så meget desto mere overraskende var det at det igår lykkedes at ham at stryge helt til tops og vinde den første turnering i den nye superserie.<br>Foto: Tengku Bahar Fold sammen
Læs mere

Peter Gade havde ikke den store tid til at hvile på laurbærerne, for allerede i går aftes malaysisk tid skulle han flyve til Sydkorea, hvor Korea Open spilles i de kommende seks dage. Men om han også kan få succes her, kunne han i går slet vurdere.

»Lige nu er jeg meget træt, og de næste dage skal jeg bare slappe af og træne lidt, så jeg er helt klar til på onsdag,« sagde Peter Gade, som dog havde kræfter nok til at glæde sig rigtig meget over, at han endte som vinder af den allerførste Super Serie-turnering.

Det var der for en uges tid siden ellers ingen, der havde regnet med. Peter Gade blev nemlig syg i flyet på vej til Kuala Lumpur, og på et tidspunkt var det højst usikkert, om han kunne blive klar til sin første kamp i Malaysia Open. Men det blev han, og lidt til og så meget mere, at han i går kunne slå kineseren Bau Chunlai i finalen med 21-15, 17-21 og 21-14, og så var en check på 16.000 dollar (92.000 kroner) hans.

Godt signal at sende
»Det er meget stort - specielt fordi jeg slår Bao Chunlai, der har spillet en fantastisk turnering. Han var 100 procent frisk efter sin walkover i går, og alligevel napper jeg ham i tre sæt. Men jeg er også fuldstændig færdig nu. Jeg har brugt alt, og der er ikke mere tilbage,« sagde den 30-årige Peter Gade, der mener, at sejren er blandt hans bedste, måske endda den bedste:

»Det er fantastisk. Under omstændighederne er det helt på højde med sejrene i Grand Prix-finalen og All England i 1999. Og det er specielt for mig at vinde i Malaysia, hvor jeg vandt U-VM (i herredouble med Peder Nissen i 1994, red.) og også vandt Malaysia Open som 23-årig.«

Årsagen til, at sejren rangeres så højt hos den danske spiller er naturligvis, at Malaysia Open ikke alene er den første Super Serie-turnering, der er blevet spillet, men også at den havde deltagelse af alle de bedste.

De to topseedede Lin Dan fra Kina og Lee Chong Wei fra Malaysia røg imidlertid tidligt ud. De har dog fortsat status som verdens to bedste, men som Peter Gade udtalte efter sejren:

»Det er også et godt signal at sende til for eksempel Lin Dan og Taufik Hidayat og andre spillere, som ikke regnede med, at jeg kunne vinde de store turneringer mere. Jeg har hele tiden troet på det, og nu fik jeg vist dem, at jeg er her endnu,« sagde Peter Gade, som bortset fra sygdomsoptakten også var meget forbedret på den første Super Serie-turnering:

På rette vej
»Jeg har arbejdet benhårdt sammen med Kenneth Jonassen de sidste par måneder, og det her viser, at vi begge to er på rette vej. Men herresingle er altså rimelig tough, så der kan godt komme turneringer, hvor man ryger tidligt ud.«

Selv om Peter Gade i går ikke ønskede at snakke om sine chancer for at nå langt i Korea Open, kunne han nu godt konstatere, at han skal være på toppen allerede i den første kamp, for her venter kineseren Chen Yu, der er nummer ni på verdensranglisten. Kun de otte bedste seedes i Super Serie-turneringernen. www.bwfsuperseries.com

Se den nye hjemmeside, som fortsat har en del mangler