Peter Gades banemand i VM-finalen

Indoneseren Sony Dwi Kuncoro, som besejrede Peter Gade i kvartfinalen, er klar til at møde verdensmesteren Lin Dan fra Kina i VM-finalen.

Det bliver Indonesien mod Kina i herresinglefinalen ved VM i badminton, som spilles i Kuala Lumpur. Lørdag sørgede Peter Gades overmand fra kvartfinalen, Sony Dwi Kuncoro fra Indonesien, for, at finalen ikke bliver et rent kinesisk anliggende.

Kuncoro besejrede kineseren Chen Yu i semifinalen med cifrene 18-21, 21-13 og 21-15 og er dermed klar til at møde den regerende mester, Lin Dan fra Kina, i finalen.

Lin Dan mødte i sin semifinale landsmanden Bao Chunlai og sejrede 21-12 og 22-20, efter at Bao Chunlai havde indhentet en stor føring i andet sæt.

I damesingle bliver finalen et opgør mellem Kinas Zhu Lin og Hongkongs Wang Chen, som besejrede Danmarks Tine Rasmussen i ottendedelsfinalen.

Værtsnationen Malaysia havde håbet at kunne hjemføre en VM-titel for første gang, men det sidste håb brast, da herredoublen Tan Fook Choong/Wan Wah Lee efter en uhyggeligt spændende semifinale tabte 20-22 og 26-28 til den indonesiske konstellation Markis Kido/Hendra Setiawan.

/ritzau/