Peter Gade vil fortsætte efter OL i Beijing

Peter Gade vil afslutte sin karriere ved Copenhagen Masters. Men det bliver ikke foreløbig.

Peter Gade har meget længe ikke ønsket at sige det store om sine fremtidsplaner på den anden side af OL næste år. Men nu melder han klart ud og fastslår, at han vil fortsætte karrieren efter Legene i Beijing.

»Det er mest sandsynligt, at jeg spiller videre. Der kan selvfølgelig komme en skade eller noget andet, der forhindrer mig at fortsætte. Men lige nu har jeg lysten og motivationen til at fortsætte,« siger Peter Gade, der netop er fyldt 31 år.

Han har heller ikke tænkt sig at sænke ambitionsniveauet, men erkender, at han ikke længere kan fastholde samme høje niveau i længere tid som tidligere.

Peter Gade vinder i aften, hvor Kenneth Jonassen venter i finalen, formentlig Copenhagen Masters for ottende gang, men 2007 vil nu for hans vedkommende primært blive husket for hans sejr i Malaysia Open, der var den allerførste Super Serie-turnering.

Men selv om Copenhagen Masters kun er en invitationsturnering står den alligevel hans hjerte mere nært end nogen anden turnering, så det er her, han vil spille sin topkarrieres sidste fjermatch.

Venter flere tilbud
Peter Gade har ikke ønsket at sige noget om, hvad han forventer at lave, når karrieren en gang er forbi, men han bliver formentlig i badmintonverdenen, idet han aldrig har lagt skjul på sin lyst til at træne andre. Han har også allerede fået de første tilbud om at blive professionel træner - uden dog at ville nærmere ind på det..

»Der har været en smule,« som han siger:

»Men jeg får nok flere tilbud, når vi nærmer os OL.«

Efter OL skal Danmark også have ny cheflandstræner, idet Steen Pedersens stopper ved udgangen af 2008. Peter Gade ønsker en dansker på posten, men han vil endnu ikke komme med sit bud på, hvem der skal tage over.

»For det er stadig så nyt for mig (at Steen Pedersen stopper, red.).«

Det er heller ikke sikkert, at forbundet ansætter en ny cheflandstræner. Det kan være, der kommer en anden konstruktion.

»Jeg er også meget spændt på at se, hvilket set up, der kommer,« siger Peter Gade.