Peter Gade håber på bare et enkelt rødt/hvidt flag

OL. Det kommer ikke som nogen overraskelse for Peter Gade, at Kina umiddelbart har sat sig på samtlige OL-billetter til badmintonkonkurrencerne.

Selvom det p.t. er mere end svært for danskere og andre udlændinge at skaffe sig billetter til de olympiske turneringer i bordtennis og badminton, som har status af kinesiske livretter, mister Peter Gade ikke troen på triumf.

»Det gør det ikke nødvendigvis sværere at møde kineserne, når de har 15-18.000 tilskuere i ryggen. De kinesiske spillere vil være under et enormt pres. Og nogle af dem kan ikke kapere det. Jeg håber bare, at dommerne og de forskellige officials modstår trykket. Kineserne ønsker at styre det her, som var det deres egen lille træningsturnering,« siger badmintonspilleren Peter Gade, der har erfaring fra blandt andet OL-turneringerne i Sydney og Athen.

30-årige Peter Gade håber naturligvis, at det på en eller anden måde vil lykkes rød-hvide supportere at finde frem til hallen i Beijing.

»For det første kommer det ikke som nogen overraskelse for mig, at Kina griber tingene sådan an. Jeg kender efterhånden mange af de tricks. Men det er nu meget sjældent, at vi spiller, uden der bare er ét dansk flag i nærheden. Det har også en kolossal betydning – et flag og ti mennesker, som bakker op,« siger Peter Gade.

»Skal jeg vælge, ser jeg helst, at det bliver nogle danske rygsæksrejsende, der får billetter – frem for OL-komiteen,« supplerer han med et smil på læben.