Pernille Blume er klar til OL-finale på favoritdistance

Den forsvarende olympiske mester er i overlegen stil klar til finalen i 50 meter fri ved legene i Tokyo.

Pernille Blume vandt OL-guld ved legene i Rio for fem år siden, og hun kan stadig gøre sig forhåbning om at gentage succesen. Patrick B. Kraemer/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske svømmestjerne Pernille Blume kan fortsat gøre sig håb om at gentage guldtriumfen fra OL i Rio de Janeiro for fem år siden.

Lørdag morgen dansk tid svømmede hun sig i sikker stil i finalen ved at vinde sit semifinaleheat på favoritdistancen, 50 meter fri, i tiden 24,08 sekunder i det olympiske bassin i Tokyo.

Det var fire hundrededele af et sekund hurtigere end hendes tid i fredagens indledende heat og blot en hundrededel fra hendes vindertid i Rio de Janeiro.

Den forsvarende olympiske mester blev sammenlagt noteret for næstbedste tid i semifinalerne. Kun australieren Emma McKeon var hurtigere, da hun satte olympisk rekord ved at svømme på 24 sekunder rent i det andet semifinaleheat.

Det er anden dag i træk, at McKeon leverer den hurtigste tid nogensinde i olympisk sammenhæng.

Dermed kommer Blume og McKeon til at svømme side om side på bane fire og fem i søndagens finale, hvor også det svenske supernavn Sarah Sjöström vil være en del af feltet.

Sjöström, der sidder på verdensrekorden på distancen, svømmede sig i finalen i tredjebedste tid, 24,13 sekunder.

Mens Blume altså er klar til medaljeløbet, blev semifinalen Julie Kepp Jensens afsked med bassinet ved dette OL.

Danskeren blev sidst i Blumes semifinale og var samlet også den langsomste semifinalist med tiden 24,98 sekunder. Det var næsten tre tiendedele af et sekund langsommere end hendes tid i indledende heat.

50 meter fri er sidste disciplin med dansk deltagelse på det olympiske svømmeprogram. Dermed er Blume også Danmark sidste chance for at vinde en medalje til samlingen i denne omgang.

Historisk set har dansk svømning vundet 14 OL-medaljer. To af dem kom i hus ved seneste OL i Rio.

Finalen svømmes natten til søndag klokken 3.37 dansk tid.

/ritzau/