Pereiro under dopingmistanke

Sidste års toer i Tour de France, spanske Oscar Pereiro, kan muligvis se frem til en disciplinærsag efter brug af et ulovligt astmamiddel under touren.

Floyd Landis er længe blevet udskældt, mens Oscar Pereiro er blevet hyldet.

Sidste års udgave af cykelløbet Tour de France står endnu uden nogen vinder med folkelig opbakning, efter at dopingsagen mod amerikanske Floyd Landis for brug af testosteron fortsat venter på sin afgørelse. Torsdag forplantede dopingmistanken sig også til løbets toer, spanske Oscer Pereiro, der ifølge den franske avis Le Monde efter 14. og 16. etape afgav en urinprøve indeholdende lægemidlet Salbutamol.

Le Monde hævder dog, at den internationale Cykleunion UCI havde givet den spanske rytter lov til at bruge Salbutamol, der blandt andet bruges af astmatikere. Men det franske antidopingagentur AFLD er ikke af samme holdning. AFLD har siden august kontaktet Oscar Pereiro tre gange for at få bevis for, at Caisse d'Epargne-rytteren lider af en sygdom, der kræver behandling med Salbutamol. Antidopingagenturet venter samtidig på papirer fra UCI, der kan dokumentere, at den nødvendige tilladelse blev givet.

AFLD vil på et møde den 25. januar beslutte sig for, om der skal indledes en disciplinærsag mod Oscar Pereiro.

/ritzau/