Pereiro renset og irettesat af UCI

Cykelrytteren Oscar Pereiro fik mandag en irettesættelse for sit sløseri med tilladelsen til at bruge Ventoline. Rytteren blev dog renset for dopingmistanke.

Dopingen vil ikke slippe sit greb om cykelsporten. Sidste års vinder af Tour de France, Floyd Landis, er fortsat udelukket for brug af doping. Og i den forgangne uge blev der så rejst tvivl om, hvorvidt Tourens toer Oscar Pereiro også kæmpede sig rundt på de franske landeveje på uærlig vis. Men det gjorde han tilsyneladende ikke.

I et brev til Pereiro beklager Den Internationale Cykelunion (UCI's) præsident Pat McQuaid dybt, det franske antidopingagentur AFLD's attitude overfor rytteren. Det var AFLD, der rejste tvivl om, hvorvidt Pereiro rent faktisk lider af en form for astma, der kræver behandling med Ventoline, som indeholder det forbudte stof salbutamol, der blev fundet i to af Pereiros urinprøver under sommerens Tour de France. Men samtidig får rytteren en kraftig irettesættelse for ikke at have givet disse beviser videre til AFLD. /ritzau/