Pepe melder sig skadefri og klar til EM-finalen

Den portugisiske forsvarsspiller fra Real Madrid er helt klar til at spille EM-finale i fodbold mod Frankrig.

Pepe meldte sig sent lørdag klar til EM-finalen i fodbold søndag mod Frankrig. Scanpix/Handout
Læs mere
Fold sammen

Paris. Den portugisiske forsvarer Pepe er klar til at spille i søndagens EM-finale i fodbold.

Her møder portugiserne de franske værter, og Real Madrid-spilleren er kommet sig så meget efter sin muskelskade i låret, at han melder sig klar.

- Jeg har det fint. Jeg havde mulighed for at træne i dag, og jeg er tilgængelig, når træneren vælger sit hold, siger Pepe ved en presseseance lørdag ifølge Reuters.

Dermed får Portugal en masse rutine med i midterforsvaret.

- Jeg har været i min klub, som er en meget krævende klub, i ti år, og jeg har spillet for Portugal siden 2008. Jeg har deltaget ved tre EM-slutrunder og to VM-slutrunder.

- Jeg kræver meget af mig selv, og jeg kan ikke lide at tabe. Det vigtigste er, at man hele tiden ønsker mere. Det er det, der gør, at man vinder titler, siger Pepe.

De færreste vil hævde, at Portugal indtager favoritrollen søndag aften, når Frankrig med stor opbakning venter.

Senest Portugal var i en EM-finale, var rollerne byttet om. Det var i 2004, hvor portugiserne som værtsnation tabte 0-1 til Grækenland.

Fernando Santos, der er landstræner for Portugal, forventer dog, at Frankrig er bedre rustet til favoritrollen, end Portugal var i 2004.

- Der er pres (på Frankrig, red.). Vi havde den oplevelse i 2004, men de franske spillere er meget erfarne, og de spiller på hjemmebane. De har spillere på de bedste klubhold, og de er vant til meget intense kampe, siger Santos.

Han var tv-kommentator i 2004, da en ung Ronaldo grædende måtte se EM-guldet fordufte.

- Det var en meget vigtig kampe. Vi spillede hjemme, og vi led meget. En ting er dog at være kommentator. Noget andet er at lede holdet på banen.

- Nu skal jeg forsøge at finde løsninger. Jeg er stadig fan af Portugal og ønsker, at vi vinder, men jeg skal forsøge at holde mine tanker klare, så vi når målet, siger Santos.

EM-finalen spilles søndag aften klokken 21 på Stade de France i Paris.

/ritzau/