Pensioneret NFL-stjerne dræbt efter trafikskænderi

Will Smith var en af NFL's store forsvarsstjerner i et årti. Søndag blev han skudt og dræbt i New Orleans.

New Orleans: I ti år var Will Smith fast inventar i New Orleans Saints' forsvar, hvor han blandt andet spillede en stor rolle i holdets Super Bowl-triumf i 2010.

Men søndag er den tidligere forsvarsspiller blevet skudt og dræbt i New Orleans, efter at han havde spist middag med en politimand. Også hans kone, Raquel Smith, er blevet såret i angrebet.

Den formodede gerningsmand er blevet pågrebet og vil blive sigtet, oplyser anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angiveligt kørte gerningsmanden først ind i Will Smiths bil, hvorefter den tidligere NFL-spiller trådte ud af sit køretøj og konfronterede manden i bilen bagved. Skænderiet endte med, at manden trak en pistol og skød Smith gentagne gange.

Politiet forsøger nu at finde ud af, om gerningsmanden og ofret kendte hinanden på forhånd.

- Vores efterforskning fortsætter, og vi undersøger fortsat, om Smith og Hayes (formodet gerningsmand red.) kendte hinanden på forhånd, siger efterforskningsleder Michael Harrison ifølge Reuters på et pressemøde søndag.

En mand med det samme navn som den formodede gerningsmand vandt i 2011 et sagsanlæg mod politiet i New Orleans, efter at hans far var blevet skudt af politiet.

Den politimand, som Smith spiste middag med, var dengang nævnt i søgsmålet. Amerikanske medier spekulerer derfor i, om gerningsmanden har dræbt Smith, fordi han havde spist middag med politimanden.

Smith var i en årrække en af de bedste såkaldte defensive ends i NFL, inden han stoppede karrieren i 2014. Ti år tidligere var han blevet draftet af New Orleans Saints i første runde.

Mens han var kendt som en hård nyser på banen, var han privat særdeles involveret i velgørenhed, hvor han startede en fond, der har til formål at skabe muligheder for særligt unge kvinder.

Will Smiths død har straks fået stor opmærksomhed på Twitter.

- Jeg sørger over tabet af en god ven og en fremragende holdkammerat. Meningsløs tragedie. Lad os alle bede for Raquel og deres børn, skriver New Orleans' quarterback Drew Brees på Twitter.

/ritzau/