Pengestrid ødelagde dansk boksebrag

rudy

Rudy Markussen og hans træner afviser, at bokserens krav om betaling for at møde Patrick Nielsen er urealistisk. Bedøm selv her.

Forhandlingen om et dansk boksebrag mellem Patrick Nielsen og Rudy Markussen er strandet, fordi Rudy Markussen vil have for mange penge, lød det fra promotor Nisse Sauerland i BT. Nu tager Rudy Markussen til genmæle og lægger sine økonomiske krav til kampen frit frem.

Den 37-årige bokser er fortørnet over, at Nisse Sauerland mere end antyder, at det skulle være grådighed fra Markussens side, der er skyld i, at et comeback mod 23-årige Patrick Nielsen må droppes.

Det samme er Rudy Markussens træner, Kenneth Svensson, der har forhandlet med den tyske promotor på vegne af den tidligere bokse-europamester og to gange VM-udfordrer i supermellemvægt.

Onsdag afslørede Nisse Sauerland over for BT, at hans håb om en kamp mellem Patrick Nielsen og Rudy Markussen er væk, fordi han ikke kunne honorere de økonomiske krav, Rudy Markussen havde til at gå i ringen efter mere end to års pause.

»Jeg ved ikke, om jeg vil sige grådig, men han (Markussen, red.) har urealistiske forventninger til økonomien i sådan en kamp, og hans økonomiske krav er ganske enkelt for store, så det er ikke noget, vi går videre med,« lød forklaringen fra Nisse Sauerland.

Men tyskerens udlægning af forløbet vækker stor hovedrysten hos Rudy Markussen.

Han fortæller, at det var Nisse Sauerland selv, der i første omgang kontaktede ham med et tilbud om at lave kampen. Et tilbud, Sauerland pludselig lavede om på betingelserne i, da forhandlingerne blev konkrete.

»Nisse Sauerland ringer mig op og siger, at han har en opvarmningskamp til mig, og at kampen mod Patrick Nielsen bliver en sensommerkamp,« forklarer Rudy Markussen og fortsætter:

»Men der gik lidt mere end en uge, og så kom Nisse tilbage, og nu tilbød han mig at bokse gratis til deres næste stævne 2. maj. For de ville alligvel ikke betale mig for en opvarmingskamp. Samitidig ville der nu kun være to og en halv måned til kampen mod Patrick Nielsen.«

BT har fået indsigt i den mail-korespondance, som har dannet rammen om forhandlingerne mellem Rudy Markussen og Nisse Sauerland. Her fremgår det, at den tyske promotor ville lave kampen mod Patrick Nielsen enten 13. eller 20. juni. Og ganske rigtigt med et tilbud om, at Rudy Markussen kunne få en opvarmningskamp 2. maj i Frederikshavn for egen regning. Nisse Sauerland ville så aflønne modstanderen.

Tilbuddet om at bokse gratis afslår Rudy Markussen hurtigt via sin træner Kenneth Svensson, der forhandler på vegne af sin danske bokser.

Han meddeler Nisse Sauerland, at Rudy Markussen dropper opvarmningskampen, men gerne vil møde Patrick Nielsen allerede i juni, hvis de kan blive enige om økonomien.

Kenneth Svensson sender et indledende tilbud på 130.000 euro før skat (968.000 kr.) til promotoren. Af de penge skal en del bruges til at betale alle Rudy Markussens udgifter til sparring, træningslejr, træner, tabte indtægter fra bokserens civile arbejde i perioden op til kampe samt løn til bokseren og skat.

Kenneth Svensson uddyber:

»Vi har tidligere sagt til Nisse Sauerland, at Rudy eksempelvis skulle have 100.000 euro for en kamp mod deres svensker, Erik Skoglund. Men en kamp mod Patrick Nielsen er en helt anden størrelse. Så tilbuddet var nu 130.000 euro. Han mente, at det var fuldstændig urealistisk, og at det måtte vi være klar over. Rudy kunne i stedet få 50.000 euro, mente han. Det er noget af en forskel,« siger Kenneth Svensson.

Den besked tog træneren med til Rudy Markussen, som sendte ham tilbage til Nisse Sauerland med et nyt tilbud, hvor bokseren sænkede sine krav med 60.000 euro før skat.

Af de penge skulle Rudy Markussen samtidig give afkald på et gammelt udestående med Sauerland på 8.000 euro, så han ville ende med at få udbetalt 62.000 (462.000 kr.) før skat for at møde Patrick Nielsen i juni.

»Rudy vil gerne kampen og sagde, at vi skulle sende Nisse Sauerland et tilbud på 70.000 euro for at lave den på samme vilkår. Men så fik jeg en beskidt email fra Nisse Sauerland om, hvad vi ikke havde forstået i den sidste mail. Den undlod vi at svare på,« siger Kenneth Svensson.

Selvom det nu er færre penge end i begyndelsen, der skiller Rudy Markussen fra en kamp mod Patrick Nielsen, ser den mulighed ud til at være udelukket.

Men Rudy Markussen afviser, at han har stillet for store krav til økonomien i kampen.

Du synes ikke selv, at det er urealistisk, nu hvor du har været ude af ringen i et par år?

»Det er ikke sådan, man skal se på det. Vi taler om en kamp, som danskerne gerne vil se. Det er en kamp, der vil kunne trække flere sponsorer, publikum og tv-seere. Hvorfor skal vi boksere så ikke have de penge for det, som kampen er værd? Jeg synes ikke, det er i orden, at de (Team Sauerland, red.) skal score hele kagen på den kamp,« siger Rudy Markussen og tilføjer:

»Jeg var røget med på den, dengang jeg var 18 år, men den går ikke længere.«

Han forstår ikke, at den tyske promotor giver udtryk for, at han ikke kan se det samme kommercielle potentiale i kampen mod Patrick Nielsen.

Slet ikke, når nu det var Nisse Sauerland og Patrick Nielsen, der fra begyndelsen meldte offensivt ud om deres lyst til at få kampen til at blive virkelighed.

»Det er Nisse Sauerland, der er promotoren. Bare det lille PR-stunt, der blev lavet af Patrick efter hans seneste kamp, gav en masse omtale. Hvis Sauerland ikke kan se, at det er en kamp, der kan laves penge på til os alle sammen, hvem kan så se det? Det må være op til ham nu,« siger Rudy Markussen.

Hos promotor Nisse Sauerland vækker det ikke ligefrem glæde, at beløbet, parterne ikke kunne blive enige om, nu lægges frem. Og det hjælper slet ikke på at få de kuldsejlede forhandlinger tilbage på sporet, siger han.

»Jeg synes, det er fuldstændig latterligt og uetisk, at nogen deler informationer fra en email-korrespondance. Det er i mine øjne meget uprofessionelt, og det hjælper slet ikke forhandlingerne fremad,« siger promotor Nisse Sauerland.

Han stiller spørgsmålstegn ved, om Rudy Markussen overhovedet ville eller kunne bokse kampen mod Patrick Nielsen, hvis det kom dertil.

»Hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg ikke på, at Rudy overhovedet ønsker kampen. Jeg tror, at han bliver presset af sin såkaldte rådgiver/træner (Kenneth Svensson, red.) til at tage kampen. Vi ved ikke, om Rudy er fysisk i stand til at bokse pga. sin tidligere skade i nakken. Og hvorfor skulle den her rådgiver i øvrigt tjene sine procenter, mens det er Rudy, som sætter alt på spil,« siger han.