Pellegrinis CL-håb hænger på West Ham

Det blev en hård farveltale på Manchester Citys hjemmebane for den afgående manager, Manuel Pellegrini.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 37 kampe har Manchester City indtaget en af de fire øverste placeringer i Premier League, der giver adgang til Champions League i næste sæson.

Men når den sidste fodboldkamp i denne sæson er spillet, kan City ende med at være dumpet ned på en skuffende femteplads.

City spillede søndag 2-2 hjemme mod Arsenal og kan tirsdag blive overhalet, hvis rivalen Manchester United vinder ude over West Ham.

Det kan dermed blive en forfærdelig afslutning for City-manager, Manuel Pellegrini, der har stået i spidsen for holdet siden 2013, men til sommer bliver afløst af Josep Guardiola.

- Vi har ikke afsluttet sæsonen. Selvfølgelig er det blevet sværere, fordi vi ikke kun er afhængige af, hvad vi selv kan gøre. Men vi må se, hvordan det ser ud efter tirsdag.

- Jeg mener, vi fortjener at være i Champions League i næste sæson, fordi vi har haft en plads i top-fire i 37 kampe. Så jeg håber ikke, vi mister pladsen i sidste spillerunde, siger Pellegrini ifølge AFP.

City gæster Swansea i sidste spillerunde på søndag og kan med en sejr i teorien også overhale Arsenal, der lige nu er placeret på tredjepladsen.

Arsenal møder bundproppen Aston Villa i sin sidste hjemmekamp, mens United efter West Ham-kampen tager imod Bournemouth i den sidste kamp på Old Trafford.

Derfor ved Pellegrini, at han formentlig skal sætte sin lid til West Ham tirsdag aften, hvis den 62-årige chilener skal aflevere holdet på en placering i top-fire.

Det kunne også høres på Pellegrinis korte farveltale på hjemmebanen Etihad, efter at City havde smidt to føringer mod Arsenal.

- Jeg var skuffet over ikke at vinde kampen mod Arsenal. Hvis vi havde vundet, så havde det været en meget god måde at sige farvel på. Jeg har haft tre uforglemmelige år her, og jeg vil analysere dette.

- Vi kan gøre det på søndag. Men den bedste måde ville have været at vinde foran vores egne fans, siger Pellegrini.

I denne sæson formåede Pellegrini at føre City til klubbens første semifinale i Champions League, hvor det endte med et samlet 0-1-nederlag til Real Madrid.

/ritzau/