Payet sikrer Frankrig sejren med drømmemål i EM-åbner

Det lignede 1-1, men så huggede Dimitri Payet til bolden og sikrede fransk åbningssejr over Rumænien ved EM.

Antoine Griezmann og Frankrig lagde ud ved EM-slutrunden i åbningskampen mod Rumænien på Stade de France i Paris. Scanpix/Francisco Leong Fold sammen
Læs mere

Paris. Dimitri Payet blev i den grad kampens spiller, da West Ham-spilleren sikrede Frankrig en 2-1-sejr over Rumænien i åbningskampen ved EM-slutrunden.

Payet assisterede, da Frankrig kom foran 1-0 efter pausen ved Olivier Giroud. Rumænien fik dog udlignet kort efter på et straffespark, men et minut før tid bragede Payet bolden i nettet og sikrede Frankrig sejren.

Dermed topper Frankrig gruppe A med tre point.

Frankrig hører til EM-turneringens favoritter og råder over en stærk offensiv, selv om Karim Benzema ikke er med i den franske trup.

Med navne som Antoine Griezmann, Dimitri Payet, Olivier Giroud, Paul Pogba og Manchester Uniteds unge Anthony Martial, er der noget at skyde med i offensiven.

Frankrig har dog ikke Barcelonas Jeremy Mathieu og Real Madrids Raphaël Varane med i forsvaret grundet skader, og efter blot fire minutter var det ved at gå galt.

Bogdan Stancu afsluttede tæt på Frankrigs mål i fri position, men Hugo Lloris diskede op med en klasseredning.

Rumænien lagde generelt bedst ud, men Frankrig kom herefter med i opgøret, og efter 14 minutter headede Griezmann på stolpen.

Pogba forsøgte sig langt ude fra, og Griezmann var tæt på igen efter 35 minutter, men da Frankrig manglede det sidste, og Rumænien stillede sig taktisk kløgtigt på banen, så endte første halvleg uden scoringer.

Efter pausen var Frankrig bedst. Giroud forsøgte sig, men afslutningen var lige på Ciprian Tatarusanu i Rumæniens mål.

Tatarusanu måtte igen klare, da Pogba kort efter afsluttede med et hårdt skud, men øjeblikket efter gik den ikke længere for Tatarusanu.

Payet lagde bolden ind over, og den rumænske keeper fumlede ved indlægget, og så kunne Giroud heade Frankrig foran 1-0.

Føringen holdt ikke længe. Efter 19 minutter begik Patrice Evra straffespark, og det udnyttede Bogdan Stancu sikkert til at udligne til 1-1.

Herefter havde Frankrig svært ved at presse rumænerne i bund, selv om værterne var bedst, men det var Payet ligeglad med.

Et enkelt minut før tid modtog Payet bolden lidt uden for feltet og leverede en decideret drømmescoring, da han bankede bolden ind bag Tatarusanu og sikrede Frankrig de tre point i gruppe A.

I gruppens andet opgør møder Albanien lørdag Schweiz, mens gruppe B først byder på opgøret mellem Wales og Slovakiet, mens England møder Rusland i den sene kamp.

/ritzau/