Patriots vinder Super Bowl efter en af de vildeste afslutninger i historien

Rob Gronkowski fra New England Patriots Fold sammen
Læs mere
Foto: LARRY W. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en af de vildeste afslutninger i Super Bowl-historien vandt New England Patriots sit fjerde Vince Lombardi-trofæ efter en 28-24-sejr over de nu detroniserede mestre Seattle Seahawks på University of Phoenix Stadium i Glendale, Arizona.

Dermed tangerer Patriots’ Bill Belichick og Tom Brady rekorden for flest sejre i Super Bowl for en træner og quarterback - 10 år efter deres seneste triumf.

Sejren kom i hus efter et flot comeback, der sendte Patriots ind i historiebøgerne som det første hold til at vinde trods en føring til modstanderne på 10 point. Patriots bragte sig foran med 28-24 med to minutter igen, men var lige ved at smide føringen til allersidst, da Seahawks bragte sig helt ned på Patriots’ 1-yard-linje og 26 sekunder igen - blandt andet takket være et fuldstændigt surrealistisk spil af wide receiver Jermaine Kearse, der hoppede op efter bolden, rakte ud efter og ude af balance landede med den i hænderne, efter at den havde ramt hans ben.

Bedst som alle troede, at mestrene for anden kamp i træk, ville hive et mirakel ud af ærmet ved at lade running back Marshawn Lynch buldre ind i end zone til det påkrævede touchdown, valgte Seahawks et kastespil, og pludselig dukkede Malcolm Butler op ud af det blå og lavede en interception i egen end zone, og så kunne Tom Brady og co. fejre den historiske triumf.

Patriots-quarterbacken blev efterfølgende kåret til Super Bowls mest værdifulde spiller for tredje gang i karrieren - endnu en tangering af en rekord. Brady kastede i alt for 328 yards, fire touchdown, men også to interception.