Patriots træner afviser snyd med flade bolde i stor NFL-skandale

Læs mere
Fold sammen

New England Patriots headcoach Bill Belichick afviser, at holdet skulle have brudt reglerne i forbindelse med AFC-finalen og piftet boldene.

For en uge siden cruisede New England Patriots direkte i Super Bowl efter en sikker 45-7-sejr over Indianapolis Colts. Efterfølgende er Patriots er blevet beskyldt for bevidst at have lukket luft ud af boldene, hvilket gør, at bolden bliver lettere at gribe og håndtere i det våde vejr, som der var i og omkring Boston i det nordøstlige USA sidste søndag.

Patriots har indtil nu taget stor afstand fra beskyldningerne i sagen, der har fået navnet 'Deflate-gate', og lørdag aften gjorde Bill Belichick det samme, da han på et pressemøde afviste ethvert kendskab.

»På et intet tidspunkt har vi forsøgt at snyde og ikke følge reglerne. Jeg ved nu - 100 procent - at jeg og Patriots bestemt har fulgt alle regler i regelbogen,« sagde en tydeligt irriteret Belichick, der var pinlig over, hvor meget tid emnet havde fyldt i den forgange uge.

NFL har fastslået, at boldene var for flade, men endnu ikke fastlagt et ansvar for det.

Bill Belichick havde dog et bud på, hvad der kan have forårsaget de flade bolde. Først fortalte han grundigt, hvordan holdet gør boldene klar til kampen.

Dernæst forklarede den 62-årige headcoach, at boldene sandsynligvis er blevet flade, fordi de er blevet pumpet op og gjort klar indenfor, og når de så kommer udenfor i en anden atmosfære, har de mistet noget af trykket.

Belichick afviser dog, at holdet bevist har gjort boldene klar i et varmere rum end normalt.

»På intet tidspunkt blev vores fodbolde klargjort andre steder end i vores omklædningsrum eller lige ved siden af. Aldrig i et opvarmet rum eller under opvarmede forhold. Det har aldrig fundet sted,« siger han.

Bill Bilichick fortalte på pressemødet om, hvordan de i løbet af ugen har fået holdets quarterbacks til at mærke på en række forskellige bolde og udvælge, hvilke der var for lidt luft i, som en del af deres interne undersøgelse. Det viste sig, at de ikke var i stand til at udpege boldene.

Samtidig afviste han, at ville tale mere om sagen, da han i stedet hellere vil bruge sit fokus på det sportslige.

New England Patriots får også brug for fuld fokus, hvis de skal vinde Super Bowl for første gang i 10 år. For i kampen på søndag venter nemlig sidste års suveræne vindere Seattle Seahawks.