Patriots-stjerne benægter kendskab til NFL-skandale

Tom Brady giver sin version af 'deflate-gate'. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Quarterback for New England Patriots, Tom Brady, har med egne ord ikke kendskab til, at 11 ud af 12 bolde manglede luft i AFC-finalen mod Indianapolis Colts. Sagen har udviklet sig til en større NFL-skandale, fordi meget tyder på fusk.

Anonyme NFL-kilder hævder, at New England Patriots bevidst lukkede luft ud af boldene i søndagens kamp. Det gør, at bolden bliver lettere at gribe og håndtere i det våde vejr, som der var i og omkring Boston i det nordøstlige USA sidste søndag.

Tom Brady benægtede torsdag ethvert kendskab til sagen.

»Jeg var lige så overrasket som alle andre, da jeg hørte om det mandag morgen. Jeg føler, jeg har spillet efter reglerne. Jeg kunne aldrig finde på at omgå reglerne,« fortalte Tom Brady på et pressemøde i New England torsdag aften dansk tid.

Brady er ellers under mistanke, fordi han tidligere har udtalt, at han foretrækker at spille med bolde, der er pumpet lidt under et lufttryk på 12,5-13,5 PSI, som ellers er det tilladte tryk i NFL.

Det styrker ikke Tom Bradys sag, at hans headcoach, Bill Belichick, tidligere torsdag udtalte, at alle quarterbacks og øvrige spillere i ligaen har særlige ønsker til, hvordan boldene skal pumpes. I samme ombæring nægtede Bill Belichick også at have kendskab til sagen.

New England Patriots var tilbage i 2007 involveret i en lignende sag, den såkaldte 'Spygate', hvor holdet blev straffet for at have videofilmet håndsignalerne fra New York Jets' defensive trænere for på den måde at aflure deres dessiner til spillerne.

Flade bolde eller ej, så vandt New England Patriots kampen mod Indianapolis Colts med 45-7. Selvom holdet skulle blive straffet i den nye sag, som har fået tilnavnet 'deflate-gate', så ventes det ikke at få indflydelse på, at holdet søndag 1. februar møder Seattle Seahawks i Super Bowl.