Patrick Bjorkstrand bliver en nøglespiller ved VM i Minsk

Den dobbelte målscorer Patrick Bjorkstrand har udviklet sig kolossalt i den stærke russiske liga, KHL. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ishockey-spilleren Patrick Bjorkstrand har taget et stort skridt i sin første sæson i KHL.

Den 21-årige wing fra Medvescak Zagreb viste også sin klasse i torsdagens landskamp mod Sverige i Ängelholm, hvor det blev til to mål mod de svenske SHL-stjerner.

Han er blevet hurtigere, skarpere og smartere i den stærke russiske liga og forventes at blive en nøglespiller i VM i Minsk.

- Medvescak er et godt sted at være med gode trænere og gode holdkammerater. Klubben vil gerne beholde mig, og jeg vil gerne blive. Kontrakten er ikke 100 procent på plads, men næsten, siger han med et stort smil.

- Jeg spiller sammen med to fantastiske canadiere, Andrew Murray og Boyd Kane, som har været en utrolig hjælp for mig. Vi spiller mod de andre holds førstekæde, og det er gået over forventning.

Patrick Bjorkstrand spillede i sin første sæson 54 kampe i grundserien og fire i playoff og lavede 13 point (fire mål og ni assists).

Den tidligere Herning-spiller følger spændt Blue Fox i det danske playoff og har set to af kampene i Kvik Hockey Arena.

- Jeg er imponeret over mit gamle hold og håber, at drengene tager det sidste stik. De har spillet med den ægte Herning-mentalitet, siger Patrick Bjorkstrand.

Landsholdets kaptajn, Morten Green, var ligesom landstræner Janne Karlsson tilfreds med testen mod Tre Kronor.

- De var selvfølgelig bedre end os, men jeg synes, vi fik mere ud af kampen end dem. Vi fighter hårdt og gør det godt. Vi kan ikke forlange mere, siger han.

Patrick Galbraith ærgrede sig over det fjerde mål, som lignede et drop.

- Det var mit. Pucken ruller, og i stedet for at forsøge at gribe den, skulle jeg have haft kroppen bag, siger han.

For Jesper B. Jensen, som har spillet fire sæsoner i Rögle, var det en afskedakamp i Lindab Arena. Man kunne mærke på bifaldet, at han er en populær mand, da han blev kåret som bedste danske spiller.

Jesper B. Jensen har ambitioner om noget større og mere spændende end Allsvenskan, og VM bliver det perfekte vindue for den stærke back.