Pardews tidligere assistent vil overtage Newcastle-jobbet

Newcastles midlertidige træner John Carver ønsker at få jobbet permanent i den nordengelske Premier League-klub.

Lørdag blev det offentliggjort, at Alan Pardew forlod trænerposten i Newcastle for i stedet at tage til London og Crystal Palace. Derfor har Newcastles assistenttræner John Carver stået i spidsen for holdet, mens Pardews forhandlinger stod på.

Det har givet John Carver to kampe i cheftrænersædet, og det har han allerede fået smag for. I hvert fald gør han det nu klart, at meget gerne overtager jobbet permanent.

»Jeg vil kaste min hat ind i ringen. Jeg har fortalt spillerne det, men jeg kunne ikke sige noget offentligt. Nu gør jeg det så,« siger John Carver ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Det er offentliggjort, at Alan Pardew er væk. Mens alt det gik for sig, var det svært at sige, hvordan jeg havde det. Men dybest set vil jeg gerne være træner i denne klub. Jeg ville være et fjols, hvis jeg ikke ville have dette job,« siger Carver, der dog slår fast, at han endnu ikke har snakket med klubbens ejer Mike Ashley om det.

Netop Mike Ashley og Newcastle har slået fast, at de ikke ønsker at ansætte en manager, men blot en cheftræner.

John Carver har ellers ikke fået det optimale ud af de to kampe, han har ledet holdet. Først blev det 3-3 hjemme mod bundholdet Burnley, og lørdag måtte Newcastle så forlade FA Cuppen efter et 1-0 nederlag ude mod Leicester.

John Carver er heller ikke bookmakernes favorit. Øverst på den liste skal i stedet findes den tidligere engelske landstræner og nuværende Derby-manager Steve McClaren.

I en afstemning hos BBC lørdag var Michael Laudrup læsernes favorit til jobbet, noget der dog næppe kommer til at ske ifølge de britiske bookmakere.